Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε ανακοίνωση του «Κόντρα στον Καιρό» για το Δάσος Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» και το όψιμο ενδιαφέρον τους για το Δάσος Συγγρού, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο Δήμος Αμαρουσίου από την πρώτη κιόλας στιγμή στηλίτευσε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΓΕ, την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του τελευταίου να παραχωρήσει το Δάσος Συγγρού για τη διοργάνωση αγώνα δρόμου από εταιρεία αθλητικών ειδών έναντι αντιτίμου. Εν αγνοία, μάλιστα, και χωρίς, προφανώς, τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αμαρουσίου.

Αλήθεια, γιατί η δημοτική κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» δεν έπραξε ευθύς εξαρχής το ίδιο, αλλά προτίμησε με χαρακτηριστική καθυστέρηση να βγάλει μια υποκριτική ανακοίνωση στην οποία για λόγους καθαρά μικροπολιτικής και εντυπωσιασμού αναφέρεται και στη Δημοτική Αρχή, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ έχει απολύτως καμία ευθύνη;

Μήπως στην πραγματικότητα «κροκοδείλια» είναι τα «δάκρυα» της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» και μοναδικός σκοπός της είναι η δημιουργία εντυπώσεων;

Και αυτό γιατί ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποδείξει στην ΠΡΑΞΗ τα τελευταία 4 χρόνια το ενδιαφέρον του για τη διατήρηση του δασικού χαρακτήρα του Συγγρού.

– Διαθέτοντας περισσότερους από 30 εργαζόμενους σε 24ώρη βάση για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του Δάσους.
– Κινητοποιώντας, σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου  «Φίλοι Δάσους Συγγρού», δεκάδες εθελοντές.
– Διαθέτοντας, σε συνεργασία και με τον ΣΠΑΠ, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικό, περιπολικά, κ.λπ., τα οποία απέκτησε μέσα από το πρόγραμμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας) για τη φύλαξη, τον καθαρισμό και την πυροπροστασία του.
– Μεταφέροντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Δάσος στο θέατρο του Αμαλιείου.
– Αναζητώντας τρόπους εκμετάλλευσης των υπαρχόντων υδάτων και δημιουργίας δεξαμενών νερού, για την ενίσχυση της πυροπροστασίας του.

Αποδεικνύοντας στην ΠΡΑΞΗ, και όχι στη θεωρία, ότι ουσιαστικά είναι σε συνεργασία με τους «Φίλους του Δάσους» ο πραγματικός θεματοφύλακάς του.

Σε πλήρη αντίθεση, μάλιστα, με τις προηγούμενες διοικήσεις που εκπονούσαν master plans και μιλούσαν για εμπορική αξιοποίηση του Δάσους Συγγρού. Μήπως αυτό προτιμούν  στον «Κόντρα στον Καιρό», αντί για τη δημιουργία πόλου αναψυχής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης;

Θα θέλαμε, τέλος, να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι για τον Δήμο Αμαρουσίου το Δάσος Συγγρού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της πόλης μας. Για μας είναι δάσος και μόνο δάσος, το οποίο έχει δημόσιο χαρακτήρα και τον οποίο θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε.

Στην ΠΡΑΞΗ, όχι στη θεωρία. Και καλούμε και τη Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό» να πράξει το ίδιο και να πάψει να εκμεταλλεύεται το Δάσος για μικροπολιτικά παιχνίδια.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο