Απάντηση του Αντιδημάρχου Β. Κόκκαλη στην Περιφέρεια Αττικής και στην προσπάθεια της να μεταθέσει τις μεγάλες ευθύνες που έχει στις πρόσφατες πλημμύρες

Print Friendly, PDF & Email

Η Περιφέρεια Αττικής δεν μας εκπλήσσει πλέον. Οι μεγάλες της ευθύνες στις πρόσφατες πυρκαγιές, στην πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής, αλλά στην πλημμύρα στο Μαρούσι, αντιμετωπίζονται δυστυχώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όχι με ανάληψη της ευθύνης, αλλά τουναντίον με απεγνωσμένες προσπάθειες μετάθεσής της.

Είναι θράσος να κατηγορείται ο Δήμος Αμαρουσίου ότι τα φρεάτια δεν ήταν καθαρά, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει πριν ενάμισι μήνα, μέσω εργολαβίας, ο καθαρισμός τους και ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου από την αρχή του χρόνου φροντίζουν για την καθαριότητά τους.

Κάτι που δεν έκανε η Περιφέρεια στα ρέματα με την  αρμοδιότητα, εκ του νόμου, να είναι ξεκάθαρα δική της ενώ παράλληλα δεν έχει φροντίσει για τα αντιπλημμυρικά έργα στην  περιοχή Σωρού όπου υπάρχει παντελή έλλειψη φρεατίων.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια Αττικής κατηγορεί με ανυπόστατα ψεύδη τον  Δήμο Αμαρουσίου  ότι ρίχνει σκουπίδια σε ρέματα , προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει από το γεγονός  ότι η ίδια δεν προχώρησε στον καθαρισμό των ρεμάτων από φερτά υλικά και καλαμιώνες, παρά τις επίμονες οχλήσεις μας.

Οι ευθύνες για την πλημμύρα έχουν ονοματεπώνυμο και φέρουν το όνομα: Περιφέρεια Αττικής.

Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι:

  1. Διοχέτευσαν τα όμβρια άλλου Δήμου στο ρέμα Σαπφούς.
  2. Δεν φρόντισαν να καθαρίσουν το ρέμα όπως εκ του νόμου υποχρεούνται.
  3. Δεν έχουν κάνει τίποτα για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Σωρό, Κοκκινιά και Ανάβρυτα.
  4. Δεν έχουν δημοπρατήσει και εκτελέσει τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα Σαπφούς.
  5. Δε βοήθησαν στο ελάχιστο στην αποκατάσταση των ζημιών της πλημμύρας, στην απομάκρυνση των νερών αλλά και των αυτοκινήτων.

Με λίγα λόγια και όπως λέει ο σοφός λαός, η Περιφέρεια Αττικής «εκεί που μας χρώσταγε, ζητάει και το βόδι».

Από άγνοια;

Από υστεροβουλία;

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα των πολιτών, δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ανακοινώσεις της είναι καθρεφτάκια για Ινδιάνους. Στο Μαρούσι όμως δεν ζουν οι Ινδιάνοι, αλλά υπερήφανοι κάτοικοι με γνώση, κριτήριο και άποψη, συνειδητοί πολίτες που ξέρουν να καταλογίζουν ευθύνες και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο : Περιφέρεια Αττικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο