Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Β. Κόκκαλη, στη νέα ανακοίνωση του Προέδρου του Συλλόγου Πολυδρόσου στον Τοπικό Τύπο.

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου με έκπληξη παρακολουθεί τα δημοσιεύματα στα οποία έχει επιδοθεί ο Σύλλογος Πολυδρόσου δια του Προέδρου του. Συνοπτικά δε σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα για τα οποία είστε, ούτως ή άλλως, ενήμεροι:

  1. Τα αναφερόμενα στοιχεία ατυχημάτων ετών  2013 και 2014 προέρχονται από την Τροχαία Κηφισιάς, μόνη αρμόδια  για την καταγραφή των τροχαίων ατυχημάτων στα βόρεια προάστια. Εκεί μπορείτε να αναζητήσετε και όσα επιπρόσθετα στοιχεία επιθυμείτε.
  2. Η παρουσίαση λεπτομερειών και η ανάλυσή τους(!)  για τα 9 τροχαία ατυχήματα στα οποία αναφέρεσθε, δεν αποτελεί αρμοδιότητα ούτε του Δήμου Αμαρουσίου, ούτε πολύ περισσότερο του Συλλόγου σας. Αυτή μπορεί να γίνει μόνον από τα στοιχεία των ΔΟΤΑ (Δελτίων Οδικών  Τροχαίων Ατυχημάτων) τα οποία συντάσσει η Τροχαία, και τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι είναι προσπελάσιμα στον οποιονδήποτε-παρά μόνον αν έχει έννομο συμφέρον κλπ
  3. Οι  κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι αυτοί που αναγράφονται στη μελέτη, τα οχήματα τα οποία διέρχονται ημερησίως από την οδό Φραγκοκκλησιάς είναι 8000 και όχι 18000

Ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει ότι για τις περιοχές Πολυδρόσου -Νέου Αμαρουσίου εγκρίθηκε πρόσφατα και μάλιστα ομοφώνως η κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία μετά την έγκρισή της από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής βαίνει προς υλοποίηση. Όμως στον Δήμο Αμαρουσίου περιλαμβάνονται συνολικά 17 πολεοδομικές ενότητες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις σημαντικά ή και πολύ σημαντικότερα προβλήματα και ως εκ τούτου προτίθεται να αντιμετωπίσει ισομερώς και τις άλλες αυτές περιοχές.

Τέλος σας ενημερώνουμε , αν και το γνωρίζετε, ότι ο Δήμος έχει  αναθέσει ήδη την επικαιροποίηση των κυκλοφοριακών μελετών σε Παράδεισο και Άγιο Θωμά, οι οποίες θα συμπεριλάβουν και τις κινήσεις των εποχούμενων, πεζών , ποδηλατών κλπ, αυτό δηλαδή το οποίο εσείς εκλαμβάνετε σαν βιώσιμη κινητικότητα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο