Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Β. Κόκκαλη, σε δημοσίευμα του Προέδρου του Συλλόγου Πολυδρόσου στον Τοπικό Τύπο.

Print Friendly, PDF & Email

Αγαπητέ κ. Πάντο,

Τα συγχαρητήρια δεν αξίζουν σε άλλο πλην του Δημάρχου Αμαρουσίου, κυρίου Γεωργίου Πατούλη, ο οποίος παρέλαβε ένα Μαρούσι το 2007 χωρίς κανένα έργο και καμία μελέτη ομβρίων (άλλωστε μέλημά μας δεν είναι μόνο ο Παράδεισος αλλά όλες οι γειτονιές και περιοχές του Αμαρουσίου) και το 2016 έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ομβρίων για όλες τις περιοχές και τα σχετικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και όλα αυτά παρότι, δεν είναι υποχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά της Περιφέρειας να καλύπτει με ίδιους πόρους μελέτες που συμπεριλαμβάνουν και δρόμους που ανήκουν σε άλλο Δήμο, ωστόσο προβαίνει σε αυτές, προκειμένου να προστατεύσει τους Δημότες του, κατασκευάζοντας αντιπλημμυρικά έργα, καθώς δεν μπορεί φυσικά να περιμένει τον όμορο Δήμο Χαλανδρίου να προβεί σε σύνταξη μελετών ομβρίων. Χαρακτηριστικά, το έργο ομβρίων Πολυδρόσου είχε ήδη μελετηθεί από το 2012 και έχει δημοπρατηθεί ενώ ο Δήμος Χαλανδρίου, μόλις στις 23/06/2016 ανέθεσε την μελέτη της τοπογραφικής αποτύπωσης… ούτε καν της υδραυλικής!

Όσον αφορά τους διαγωνισμούς είτε απευθείας ανάθεσης είτε μη, σας επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, όπως το έχουμε κάνει και κατ’ ιδίαν, ότι όλες οι ενέργειές μας είναι σύννομες και διεξήχθησαν με πλήρη διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες του Δήμου είναι τέτοιες που μπορούν να εγγυηθούν την ποιοτική επίβλεψη των έργων.  Ειδικότερα, ως προς το πρακτικό της δημοπράτησης των έργων Πολυδρόσου, είχε αναρτηθεί στην Τεχνική Υπηρεσία όπως ορίζει ο νόμος για τυχόν ενστάσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα παρουσιαστεί στην διαύγεια η εργολαβική σύμβαση όπως ορίζει ο νόμος. Ως προς δε την μελέτη ομβρίων περιοχής Παραδείσου σας έχουμε ήδη πληροφορήσει ότι ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2016 και έχει αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς για τις απαραίτητες εγκρίσεις. 

Εν κατακλείδι, η Διοίκηση Πατούλη έκανε πράξη την δέσμευσή της για σύνταξη μελετών ομβρίων και αντιπλημμυρικών έργων για όλο τον Δήμο Αμαρουσίου. Όλες δε οι πολεοδομικές ενότητες είναι πλέον συνδεδεμένες με τον αγωγό ακαθάρτων, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε και η οριοθέτηση των ρεμάτων και η διευθέτησή τους, η οποία έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί προ 35ετίας, ώστε να ενταχθούν εντός σχεδίου πόλεως οι περιοχές Καρπάθικα, Ηπειρώτικα και Ανάβρυτα.

Μόνο μας μέλημα είναι το καλό του Μαρουσιώτικου λαού, καθώς και η εφαρμογή των εξαγγελιών και υποσχέσεων που έχουν δοθεί στους πολίτες, πάντοτε στο πλαίσιο των αρχών της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος που διέπουν τη δράση της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, ενημερώνεται όποιος επιθυμεί να ελέγξει τις ενέργειες της διοίκησης, πέραν της δυνατότητας πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Διαύγειας που υπάρχει πάντοτε και με δεδομένο ότι αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιείται μέσω μιας αέναης και άσκοπης ανταλλαγής επιστολών και «χαρτοπολέμου», οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι πάντα ανοιχτές για την παροχή όποιας πληροφορίας.

Προχωράμε  ενωμένοι χωρίς ιδεοληψίες και χωρίς λαϊκισμούς για το καλό του Δήμου μας και των δημοτών του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο