Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου Β. Κόκκαλη στην ανάρτηση του Συλλόγου Πολυδρόσου σχετικά με την «Ενημέρωση για το σήριαλ ατύχημα στην οδό Φραγκοκλησιάς….!!!»

Print Friendly, PDF & Email

Η διασταύρωση της οδού Φραγκοκλησιάς και Ακακιών είναι σηματοδοτούμενη έχοντας επί της οδού Ακακιών τόσο επί του δεξιού πεζοδρομίου αυτής, όσο και επί του αριστερού πεζοδρομίου σηματοδότες με την ένδειξη STOP. Κατά συνέπεια τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Φραγκοκλησιάς έχουν προτεραιότητα έναντι αυτών που κινούνται επί της οδού Ακακιών.

Ως εκ τούτου, τα ατυχήματα που γίνονται στην  εν λόγω διασταύρωση, όπως και σε κάθε σηματοδοτούμενη διασταύρωση συμβαίνουν διότι ο ανθρώπινος παράγοντας έχει πρωταρχικό ρόλο λόγω του ότι παραβιάζεται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας.

Άλλωστε και στην φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην «Ενημέρωση για το σήριαλ ατύχημα στην οδό Φραγκοκλησιάς….!!!» του Συλλόγου Πολυδρόσου φαίνεται ξεκάθαρα ο σηματοδότης με την ένδειξη STOP, που βρίσκεται πλησίον του κίτρινου τηλεφωνικού θαλάμου.

Άρα καλό θα είναι σήμερα που χρειαζόμαστε συμπόρευση να μην λαϊκίζουμε και να αποτυπώνουμε την πραγματικότητα.

 

Σχετικά αρχείαΆποψη 1 από τη διασταύρωση Φραγκοκλησιάς και Ακακιών


Άποψη 2 από τη διασταύρωση Φραγκοκλησιάς και Ακακιών


Άποψη 3 από τη διασταύρωση Φραγκοκλησιάς και Ακακιών

Μετάβαση στο περιεχόμενο