Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Β. Κόκκαλη στην Μ. Διακολιού για την κοπή δέντρων στη Φραγκοκλησιάς

Print Friendly, PDF & Email

Η κα Διακολιού ως μέλος του Δ.Σ. που ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών, αλλά και ως μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου στον οποίο όπως αναφέρει έχει την τιμή να είναι μέλος, όφειλε να έχει ενημερωθεί σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων στα ρέματα, πριν από την οποιαδήποτε δημοσίευσή της στον Τύπο και την αναπαραγωγή ανακριβειών, αλλά και να είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε δηλώσεις που εμπλέκεται ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την κα Διακολιού ότι ο καθαρισμός και οιονδήποτε εργασία στα ρέματα και στις κοίτες αυτών, και ως εκ τούτου η απομάκρυνση των ξηρών και επικίνδυνων δέντρων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.
Εάν, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απομάκρυνση των δέντρων αυτών το έπραξε με δική του ευθύνη και φυσικά δεν ενημέρωσε ποτέ το Δήμο Αμαρουσίου ούτε εγγράφως , ούτε προφορικώς όπως είναι λογικό, καθώς το σημείο παρέμβασης για την κοπή των δέντρων ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στο ΟΤ 497Α.

Εξάλλου, μας προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά η άγνοια του Δημάρχου Χαλανδρίου κου Σίμου Ρούσου, εφόσον η δήλωση του έχει μεταφερθεί ορθά ότι «ο χώρος από όπου κόπηκαν τα δέντρα βρίσκεται στο Μαρούσι και ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου παρενέβη και τα έκοψε εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Αναρωτιόμαστε ο κ. Ρούσος έχει άγνοια των διοικητικών ορίων του Δήμου του;
Δεν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια;

Με έκπληξη διαπιστώνουμε  ότι αντί να στρέψει τα βέλη του προς τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή την Περιφέρεια  για πλήρη αδιαφορία καταγγέλλει το Δήμο Αμαρουσίου.
Και η κα Διακολιού υιοθετεί και δημοσιεύει ανακρίβειες και ψεύδη;

Εάν ευσταθούν τα όσα μεταφέρει εκ μέρους του Δημάρχου Χαλανδρίου η κα Διακολιού, τότε, καλό θα ήταν ο κ. Ρούσος να φροντίζει τα του οίκου του και να μην προβαίνει σε ψευδείς και ανέξοδες καταγγελίες για το Μαρούσι.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου επιτελεί άψογα και καθήκοντά της και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποδείξει έμπρακτα τη διάθεση συνεργασίας και βοήθειας προς τους όμορους Δήμους, όπως και στο Δήμο Χαλανδρίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περισυλλέγη ογκωδών απορριμμάτων από τις οδούς Διοφάντους και Γαζίας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του. 

Είμαστε ανοικτοί να συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί, καθώς για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προτεραιότητα έχουν πάντα οι πολίτες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο