Απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Νικόλαου Κάββαλου

Print Friendly, PDF & Email

Η Διοίκηση Πατούλη δίνει προτεραιότητα

στην κάλυψη των αναγκών της πόλης και των πολιτών.

Αποτελεί πάγια θέση και διεκδίκηση της Διοίκησης Πατούλη, τόσο στο Δήμο Αμαρουσίου, όσο και στην ΚΕΔΕ, η άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους που προβλέπεται στα μνημόνια, ιδιαίτερα για τις δημοτικές υπηρεσίες “πρώτης γραμμής”, όπως είναι η καθαριότητα και οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Όσα λοιπόν αναφέρει η κα Διακολιού περί δήθεν ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, ανάγονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Πιθανόν να ανάγονται και  στην περίοδο που η συγκεκριμένη δημοτική σύμβουλος ήταν στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου και η αποκομιδή των απορριμμάτων γινόταν στο Μαρούσι από κινέζους εργαζόμενους.

Σήμερα στο Μαρούσι  το κύριο βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου το σηκώνει το μόνιμο και με σύμβαση ορισμένου χρόνου προσωπικό μας.

Εργολάβοι χρησιμοποιούνται μόνον για την εκτέλεση εργασιών που είναι απαραίτητες όπου δεν επαρκεί το μόνιμο και εποχικό προσωπικό του Δήμου     (όπως συμβαίνει με τις εργασίες αποψίλωσης με αφορμή την αντιπυρική περίοδο, μέρος της αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων μέχρι πρότινος ή με τη φύλαξη του Κέντρου, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας).

Σε κάθε περίπτωση , οι αναθέσεις σε εργολάβους γίνονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και με όρους οικονομικά συμφέροντες για το Δήμο.

Προτεραιότητα για τη Διοίκηση Πατούλη είναι η κάλυψη των αναγκών της πόλης με ποιότητα και χαμηλό κόστος. Κι αυτή την προτεραιότητα υπηρετούμε με συνέπεια. Ας το γνωρίζει αυτό η κα Διακολιού κι ας μην αναλώνεται σε κενές περιεχομένου ανακοινώσεις. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο