Απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Νικόλαου Κάββαλου

Print Friendly, PDF & Email

O Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει ένα αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική σύμβουλος της Αντιπολίτευσης  Μ. Διακολιού , σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Πολυδρόσου, σε ιδιωτικές εκτάσεις περιφραγμένες, η οποία κατασβέστηκε άμεσα, θα ήθελα ως αρμόδιος αντιδήμαρχος να επισημάνω τα παρακάτω:

Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει εδώ  και χρόνια ένα πολύ αποτελεσματικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας. Το προσωπικό του Δήμου μας με το σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει , έχει κατ’ επανάληψη συμμετάσχει με επιτυχία σε περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην πόλη μας.

Το ίδιο συνέβη και στο πρόσφατο περιστατικό πυρκαγιάς στην περιοχή του Πολυδρόσου , σε οικόπεδο που ανήκει σε ιδιώτη, όπου χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εργαζομένων του Δήμου μας κατασβέστηκε άμεσα χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Η προσπάθεια της κας Διακολιού να αποδώσει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή και για την πυρκαγιά αυτή, όπως κάνει για κάθε τι στραβό συμβαίνει στην πόλη μας, καταντά τουλάχιστον μονότονη.

Ιδιαίτερα όταν γνωρίζει ότι το διάστημα που προηγήθηκε στάλθηκαν 800 επιστολές (από το Μάιο) στους ιδιοκτήτες οικοπέδων της πόλης μας, υπενθυμίζοντας τους την ευθύνη που έχουν να καθαρίσουν και να αποψιλώσουν τις ιδιοκτησίες τους.  Αλλά και ότι ως Δήμος έχουμε προχωρήσει σε εκτεταμένες αποψιλώσεις και καθαρισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί η αλήθεια αυτή να αμφισβητηθεί από τις εμμονικές ανακοινώσεις της κας Διακολιού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο