Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, στα όσα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι «Κόντρα στον Καιρό»

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον Καιρό», σχετικά με τα όσα αναφέρει ότι κατάλαβε από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον , η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντά στις ανακοινώσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων με πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα. Σε αντίθεση με την παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» που χρησιμοποιεί ύβρεις, λάσπη και πομπώδεις εκφράσεις όπως «φουχτελοποίηση του Δήμου» για να καλύψει την αδυναμία της να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα.


Δεύτερον, προκαλούμε τη δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» να μας παρουσιάσει, εάν έχει, τη δική της εναλλακτική πρόταση για το δήθεν «άλλο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης». Τί είδους σύστημα θα είναι αυτό, πόσο θα κοστίζει στους επισκέπτες της τοπικής αγοράς, πώς θα εξασφαλίζει την εναλλαγή των οχημάτων και σε ποια περιοχή του Κέντρου προτείνει να εφαρμοσθεί. Αν έχουν πρόταση, επιτέλους ας την παρουσιάσουν, γιατί από λόγια «η πόλη χόρτασε».


Τρίτον, εξακολουθεί η δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» να μην απαντά στην ουσία των όσων της καταλογίσαμε, για διγλωσσία των στελεχών της. Για μας αποτελεί διγλωσσία από τη μια να καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Δήμου για την πρόθεση της να κατασκευάσει υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Κέντρο της πόλης, κι από την άλλη να δηλώνουν ότι είναι υπέρ  της κατασκευής πάρκινγκ σε απόσταση μόλις 250 μέτρων. Για μας είναι διγλωσσία να είσαι από τη μια κατά της εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης και από την άλλη, να προτείνεις ως λύση την αστυνόμευση του Κέντρου από τη Δημοτική Αστυνομία και την επιβολή υψηλών προστίμων για τις ίδιες παραβάσεις. Για μας είναι διγλωσσία από τη μια να κατηγορείς τη Διοίκηση του Δήμου δήθεν για ανυπαρξία έργου κι από την άλλη, να διοργανώνεις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «στις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας γύρισε την πλάτη», ενάντια στην υλοποίηση έργων όπως η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου.


Είναι προφανείς ότι με τη δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» δεν υπάρχει δυνατότητα να διεξαχθεί ουσιαστικός διάλογος, με θέσεις και επιχειρήματα, για τα ζητήματα της πόλης. Είναι μάταιο να ελπίζουμε ότι μπορούν να συμβάλλουν δημιουργικά στην αναγέννηση της πόλης και της Πατρίδας μας άνθρωποι και παρατάξεις που επενδύουν πολιτικά στην ανασφάλεια των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που επιβιώνουν οριακά. Πώς μπορεί να έχεις προσδοκίες από πρόσωπα και παρατάξεις που λειτουργούν με κριτήριο το κομματικό συμφέρον, που έχουν ως μοναδικό τους όραμα να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη;


Σε ένα πράγμα συμφωνούμε τη δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό», ότι πραγματικά οι πολίτες του Αμαρουσίου γνωρίζουν καλά ποιες είναι οι θέσεις που πρεσβεύουν από το 2002.


Κι επειδή ακριβώς γνωρίζουν τις θέσεις τους, το 2006 δεν τους εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και το 2010 τους «έδωσαν» ένα πολύ χαμηλό ποσοστό, μόλις 5,92%, σε αντίθεση με το 56,44% που έδωσαν στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.


Είναι προφανές ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου έχουν τη διανοητική ικανότητα να διακρίνουν ποιοι είναι αυτοί που μπορούν με το έργο τους να πάνε την πόλη μπροστά. Και ποιοι είναι αυτοί που λόγω της κομματικής τύφλωσης που τους διακρίνει, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του προαστίου μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο