Απάντηση στην κα. Μανιού: «Η Δημοτική Αλλαγή θα προχωρήσει»

Print Friendly, PDF & Email

 

Η απάντηση της συμπολίτισσας μας κας Ε. Μανιού επιβεβαιώνει ότι πίσω από τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν σε βάρος του κύρους των εκλογών στο Μαρούσι, βρίσκονται τα πρόσωπα και οι κομματικές παρατάξεις που τα τελευταία είκοσι χρόνια νέμονταν τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.
Βρίσκονται πρόσωπα που αποτελούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια το καθεστώς εξουσίας που ευθύνεται για τα σημερινά αδιέξοδα της πόλης.

Το καθεστώς αυτό, αρνείται να παραδεχθεί ότι οι πολίτες επέλεξαν μια Νέα Δημοτική Παράταξη για τη διοίκηση του Δήμου. Αρνούνται να αποδεχθούν τη λαϊκή εντολή και προσπαθούν να ακυρώσουν την απόφαση των συμπολιτών μας να υπάρξει στο Μαρούσι Δημοτική Αλλαγή.

Χρησιμοποίησαν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προεκλογικά για να πετύχουν το στόχο τους. Και όταν απέτυχαν εκλογικά, προσέφυγαν στα δικαστήρια επικαλούμενοι αστήρικτους ισχυρισμούς και κάνοντας προσφυγή για την εφαρμογή στο Μαρούσι ενός νόμου που εφαρμόστηκε σε όλη την Ελλάδα. Χρησιμοποίησαν για διαφορετικές ενστάσεις τον ίδιο δικηγόρο (ο οποίος εντελώς συμπτωματικά είναι και ο προσωπικός δικηγόρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ), ακόμη και τις ίδιες ακριβώς γραμματοσειρές στα κείμενα των ενστάσεων τους.
Με την τακτική τους αυτή μας υποχρέωσαν το διάστημα που ακολούθησε μετά τις εκλογές, ένα πολύ κρίσιμο διάστημα για την τύχη της πόλης αλλά και μια νέα Δημοτική Αρχή, αντί να ασχολούμαστε με την ενημέρωση μας γύρω από τα ανοικτά ζητήματα του Δήμου, να σκεφτόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε τις ενστάσεις τους. Αυτός ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε γύρισε την πόλη πίσω και οι ευθύνες αυτών που έβαλαν την πόλη σε μια αδικαιολόγητη δικαστική περιπέτεια είναι μεγάλες. Είναι ευθύνες ηθικές αλλά και πολιτικές.

Και επειδή η συμπολίτισσα μας επικαλέσθηκε την προσφορά του συντρόφου της και αγωνιστή της αυτοδιοίκησης Μιχάλη Μανιού, θα θέλαμε να πούμε ότι εμείς τιμούμε τον Μιχάλη Μανιό για την προσφορά του στα κοινά της πόλης. Γιατί γνωρίζουμε ότι ο Μιχάλης Μανιός ήταν μόνον πολιτικός μας αντίπαλος. Και όχι αντίπαλος της πόλης που τόσο αγαπούσε.
Ο Μιχάλης Μανιός ήξερε να κερδίζει αλλά ήξερε και να χάνει. Και λυπούμαστε πολύ που δεν σέβονται την μνήμη και προσφορά του οι επίδοξοι πολιτικοί του διάδοχοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Οι οποίοι, μην έχοντας να επιδείξουν ούτε τις ικανότητες αλλά ούτε και την προσφορά του, επιχειρούν να ακυρώσουν με τεχνάσματα ένα ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο