Απάντηση σε τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού, για πυρκαγιά σε Κτήμα Καρέλλα

Print Friendly, PDF & Email

Β. Κόκκαλης: «Άκαιρη και τουλάχιστον άδικη η τοποθέτησή σας σχετικά με την προετοιμασία της πόλης μας στην πρόληψη των πυρκαγιών»

 

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Μαίρης Διακολιού, αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κτήμα Καρέλλα, και την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, με έγγραφό του της επισημαίνει τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, και εγώ προσωπικά ως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όπως κάθε χρόνο, προετοιμάζουμε την πόλη μας ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου σχεδιάζοντας και συντονίζοντας τις απαραίτητες εργασίες που αφορούν στην καθαριότητα όλων των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Η επιμέλεια και η αυταπάρνηση που έχει επιδείξει η παρούσα Δημοτική Αρχή στον ευαίσθητο τομέα της πυρασφάλειας σε συνδυασμό με την εμπειρία των τελευταίων ετών έχει ως αποτέλεσμα την προστασία της πόλης από επικίνδυνες πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Τα συνεργεία του Δήμου μας έχουν προβεί στην χορτοκοπή και καθαριότητα των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων από την περίοδο του Απριλίου – αρκετά πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου – λαμβάνοντας υπόψη ω κριτήριο προτεραιότητας τους χώρους που γειτνιάζουν με ιδιωτικές κατοικίες και που παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα, όπως παιδικές χαρές και πάρκα.
  2. Ιδιαίτερη φροντίδα επιδείξαμε σε χώρους που σύμφωνα με την εκτίμηση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κρίνονται ως άκρως επικίνδυνοι για τις περιπτώσεις πυρκαγιών, όπως παραρεμάτια τμήματα στο ρέμα Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο ρέμα Σαπφούς, κ.α.
  3. Έχει οργανωθεί και εκτελείται πρόγραμμα πυρασφάλειας με ειδικά οχήματα και κατάλληλο προσωπικό (εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας) σε καθημερινή βάση με σκοπό της πρόληψη οποιαδήποτε συμβάντος πυρκαγιάς. 

Τέλος, προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να τιμήσουμε τους ανθρώπους του Δήμου μας που απασχολούνται με αυταπάρνηση και ορισμένοι εθελοντικά με την προστασία της πόλης μας από τον κίνδυνο των πυρκαγιών, θα επιθυμούσαμε να παραβρεθείτε σε μία από τις πολλές και συχνές συναντήσεις μας όπου θα διαπιστώσετε σαφέστατα την άκαιρη και τουλάχιστον άδικη τοποθέτησής σας σχετικά με την προετοιμασία της πόλης μας στην πρόληψη των πυρκαγιών». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο