Aπάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΘΗΝΑΪΚΗ

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή νέο ανακριβές ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΘΗΝΑΪΚΗ, (φύλλο 30-27.6.2010), στη στήλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορά τον Δήμο Αμαρουσίου, θα θέλαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, θεωρούμε ότι πίσω από τα κατ’ εξακολούθηση αναληθή δημοσιεύματα της εφημερίδας σας σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου κρύβονται άλλα συμφέροντα. Συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση. Στην οποία έχει δώσει ισχυρό κτύπημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Γι’ αυτό και τα αρνητικά σχόλια σε βάρος του Δήμου ξεκίνησαν όταν εντατικοποιήθηκε η επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Δεύτερον, σε σχέση με τη σημαντικότερη παρέμβαση που γίνεται στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, την Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου, η αλήθεια παρά την παραπληροφόρηση που επιχειρείται είναι μια και μοναδική.

Η Βιοκλιματική Ανάπλαση είναι μια παρέμβαση ουσίας και όχι «βιτρίνας», όπως κάποιοι υποκριτικά και ανεύθυνα ισχυρίζονται, που δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες μας, αφού χρηματοδοτείται, κατόπιν των επιτυχημένων διεκδικήσεών του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, κατά 100% από τη Νομαρχία Αθηνών. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν καταφέραμε ως Δήμος να εξασφαλίσουμε 7.600.000 ευρώ για να γίνει έργο στην πόλη, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας. Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου ο Δήμος δανειζόταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για έργα αμφίβολης ποιότητας αλλά και χρησιμότητας.

Η Βιοκλιματική Ανάπλαση είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει το Κέντρο της πόλης και την παραδοσιακή εμπορική αγορά του Αμαρουσίου, ενισχύοντας σε περίοδο κρίσης την τοπική απασχόληση και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων. Ενώ η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους εκτός Δήμου μας επιτρέπει να διαθέσουμε πολύτιμους δημοτικούς πόρους για την εκτέλεση έργων στις υπόλοιπες γειτονιές μας.

Επίσης, με την παρέμβαση αυτή έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τις κακοτεχνίες της προηγούμενης ανάπλασης που έγινε το 2004, με τους γνωστούς κυβόλιθους, που τόσο έβλαψαν το Κέντρο και κόστισαν στην πόλη και τους δημότες εκατομμύρια ευρώ τα οποία ακόμη πληρώνουμε. Κακοτεχνίες για τις οποίες οι «πληροφοριοδότες» σας σκόπιμα δεν ανέφεραν τίποτα, ενώ έρχονται σήμερα και με «όχημα» τη δική σας εφημερίδα υποστηρίζουν ότι πρέπει τα χρήματα αυτά να δοθούν για έργα στις γειτονιές, και όχι για το Κέντρο.
Αποσιωπώντας πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά μόνον βιοκλιματικές αναπλάσεις κέντρων, και όχι άλλου τύπου παρεμβάσεις όπως π.χ. έργα αποχέτευσης ή αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτή την αλήθεια όμως δεν τη λένε.

Τρίτον, σε σχέση με τον απολογισμό του 2009 και τα όσα αναφέρονται για τη διαχείριση των οικονομικών από τη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη, η αντιπολίτευση θα έπρεπε να σας είχε ενημερώσει και για το γεγονός ότι όλα τα έσοδα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2009 χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος της πόλης και των πολιτών, αφού διατέθηκαν:

• Για την αποπληρωμή των δανείων σε τράπεζες και των χρεών προς τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που μας έρχονται από το παρελθόν.
• Για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου
• Για τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων, μέσα από τις οποίες προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, όπως η λειτουργία των 13 Δημοτικών Βρεφονηπιακών μας Σταθμών, η Δημοτική Συγκοινωνία, τα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου, τα Πολιτιστικά Προγράμματα, η λειτουργία των Μουσείων, κ.λπ.
• Για την καθαριότητα της πόλης, τον ηλεκτροφωτισμό και τη συντήρηση του πρασίνου (ανταποδοτικά τέλη).

Μπορεί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης μέσω υμών να ισχυρίζονται ότι «κανείς δεν είδε που πήγαν τα χρήματα του Δήμου», αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό που δεν βλέπουν εκείνοι, το βλέπουν και το ζουν καθημερινά μεταξύ άλλων:
 
• οι γονείς των 1.000 παιδιών που φιλοξενούμε στους σταθμούς μας,
• οι 15.000 επιβάτες που μετακινούνται καθημερινά δωρεάν από τη Δημοτική Συγκοινωνία,
• οι 4.000 περίπου συμπολίτες μας που συμμετέχουν στα προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού
• οι 1.500 περίπου συμπολίτες μας που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου
• οι χιλιάδες κάτοικοι σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου, οι οποίοι βλέπουν μετά από χρόνια να γίνονται έργα «έξω από την πόρτα τους», αισθάνονται πιο ασφαλείς με την αλλαγή του δημοτικού φωτισμού, οι μητέρες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στις νέες ή τις ανακαινισμένες παιδικές χαρές της πόλης,
• οι περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας που έλαβαν υπηρεσίες από το Δημοτικό μας Πολυιατρείο και τις άλλες δομές υγείας του Δήμου,
• όλοι εμείς που ζούμε ή εργαζόμαστε στο Μαρούσι, σε μια πόλη που ξεχωρίζει για την καθαριότητά της και αποτελεί υπόδειγμα στα Βόρεια Προάστια, χάρη στη δουλειά και την καθημερινή προσπάθεια δεκάδων εργαζομένων,
•  τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είδαν να μην αυξάνονται τα δημοτικά τέλη τα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς όμως να υποβαθμίζεται η ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Όσον αφορά δε, τη σύναψη δανείου και τη διάθεση των 10.000.000 ευρώ στη ΔΕΑΔΑ αυτή είναι αναγκαία, αφενός για να καλυφθεί μέρος των δαπανών καθαριότητας, και αφετέρου για να πληρώσει ο Δήμος οφειλές προς την επιχείρηση που έρχονται από το παρελθόν. Θυμίζουμε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης «γιατί μάλλον το ξέχασαν» και δεν σας ενημέρωσαν επ’ αυτού, ότι στις 31/12/2006 οι οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΑΔΑ για την καθαριότητα ήταν 20.000.000 ευρώ.

Τέταρτον, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» στις οποίες αναφέρεστε εμμέσως αποτελούν θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου που ξεκίνησε πρώτη φορά από την Δημοτική Αρχή του Γιώργου Πατούλη.

Κατά την τετράμηνη -και όχι δίμηνη, όπως λανθασμένα αναφέρετε- διάρκειά τους φιλοξενούν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, λαϊκά γλέντια, συναυλίες, φεστιβάλ, τιμητικά αφιερώματα σε αγαπημένες μορφές της τέχνης παραστάσεις καραγκιόζη και παιδικό θέατρο.

Αμφιβάλλουμε, βέβαια, αν ανήκετε στους χιλιάδες κατοίκους και μη του Αμαρουσίου που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν τον χώρο, απολαμβάνοντας ποιοτικές εκδηλώσεις.

Έναν χώρο που, όπως αποδεικνύεται από τα γραφόμενά σας, ουδόλως γνωρίζετε, παρά μόνο μέσα από τις πληροφορίες που σας παρέχουν (με τι «αντάλλαγμα» άραγε;) κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης.

Όπως διαπιστώνετε για μια ακόμη φορά σε όλα τα ζητήματα που τίθενται από την εφημερίδα σας και αφορούν θέματα του Δήμου Αμαρουσίου απαντάμε με απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε να διαστρεβλώνεται η αλήθεια και το πολύπλευρο έργο που με συνέπεια υλοποιεί η διοίκηση του Δήμου μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για να ξαναγίνει το Μαρούσι μια φιλική και ανθρώπινη πόλη.

Αναμένουμε δε με πολύ ενδιαφέρον και υπομονή να δημοσιεύσετε τις απαντήσεις που σας έχουμε αποστείλει από τις 26/4/2010. Τόσο χώρο αφιερώνετε κάθε εβδομάδα για την πόλη μας, μπορείτε να διαθέσετε λίγο και για τη δική μας άποψη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο