Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου στο Στάθη Ραγκούση: «Ο αμετανόητος κος Ραγκούσης συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία του Αμαρουσίου»

Print Friendly, PDF & Email

Ο εκλεκτός υποψήφιος Δήμαρχος του «καθεστώτος Τζανίκου» στο Μαρούσι κ. Στάθης Ραγκούσης, αποδεικνύει με τη συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα πως παραμένει αμετανόητος.


Δεν έχει μετανιώσει και δεν έχει ζητήσει συγγνώμη από τους συμπολίτες μας για τη στήριξη που παρείχε σε μια Διοίκηση που φόρτωσε με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ την πόλη και τους πολίτες.


Δεν έχει μετανιώσει και δεν ζητά συγγνώμη από τους συμπολίτες μας γιατί εξακολουθεί να στηρίζει μια Κυβέρνηση που αφαίρεσε εισόδημα και φόρτωσε με δεκάδες νέους φόρους την ελληνική κοινωνία. Δεν ζητά συγγνώμη που είναι από τους ελάχιστους που υπερασπίζονται ακόμη τον Καλλικράτη, ‘ένα αποτυχημένο μοντέλο διοικητικής οργάνωσης που οδηγεί σε χρεοκοπία την Αυτοδιοίκηση.


Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ως πρώην επίλεκτο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου από τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου, που τους χρησιμοποίησαν στο διάστημα της παντοδυναμίας τους ως όμηρους για να διαιωνίζουν το καθεστώς τους.


Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη που στήριζε μια Διοίκηση που είχε φορτώσει τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στους συμπολίτες μας και κατηγορεί τη σημερινή Διοίκηση για την πολιτική δημοτικών τελών που εφαρμόζει. Μια πολιτική παγώματος των δημοτικών τελών τα προηγούμενα 4 χρόνια. Μια πολιτική δημοτικών τελών που για το 2012 προβλέπει την απαλλαγή ή τη μείωση από την καταβολή τελών για μια σειρά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμΕα, άπορους, μακροχρόνια άνεργους, μονογοικές οικογένειες) και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.


Αντί να κάνει την αυτοκριτική του για τα πολιτικά λάθη που διέπραξε, κατηγορεί την τοπική κοινωνία και τους πολίτες που τον καταψήφισαν.


Υπερασπίζεται νόμους που θεσπίζουν επαγγελματικά ασυμβίβαστα και αποσκοπούν να αποκλείσουν από την ενασχόληση με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση ανθρώπους πετυχημένους επαγγελματικά και καταξιωμένους κοινωνικά, προφανώς γιατί ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πολιτική ως επάγγελμα κι όχι ως λειτούργημα και προσφορά. Είναι ο άνθρωπος που επέλεξε να παραιτηθεί από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου για να αναλάβει έμμισθος σύμβουλος στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών. Είναι προφανές ότι ανήκει στην κατηγορία των επαγγελματιών της πολιτικής, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν τα σημερινά αδιέξοδα στην κοινωνία και την πατρίδα μας.


Το πόσο αποκομμένος ήταν και είναι από τα τοπικά δρώμενα αποδεικνύεται και από ένα ακόμη γεγονός, από το ότι δεν έχει αντιληφθεί το έργο που έγινε στην πόλη τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια από τη Διοίκηση Πατούλη. Έργο σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, έργο που αναγνώρισε η τοπική κοινωνία και γι’ αυτό επανεξέλεξε το Γιώργο Πατούλη με ποσοστό άνω του 56%.


Δεν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε στα όσα ισχυρίζεται περί διαφθοράς του Δήμου, προφανώς κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Πιθανόν να έχει μείνει στα χρόνια που διοικούσε το προηγούμενο καθεστώς, που τον μισθοδοτούσε πλουσιοπάροχα για να παρέχει υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας.


Ο κ. Ραγκούσης αποτελεί παρελθόν για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης, κατ’ επιλογήν της τοπικής κοινωνίας την οποία κατηγορεί. Και όσο κι αν επιθυμεί την πολιτική του ανάσταση, αυτή δεν πρόκειται να γίνει μέσω συνεντεύξεων. Η Ανάσταση του Λαζάρου ποτέ δεν έχει γίνει άλλωστε κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου


Μετάβαση στο περιεχόμενο