Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου σε σχόλιο ενεργού πολίτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή σχόλιο πολίτη, που υπογράφει ως Πρόεδρος Συλλόγου της πόλης μας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας, με το οποίο καταφέρεται σε βάρος της σημερινής Δημοτικής Αρχής επειδή τόλμησε να διεκδικήσει από την Πολιτεία αυτά που χρωστά στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:  1. Θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας να αποδώσει στην πόλη, αλλά και στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης, τους πόρους που προβλέπονται από την εφαρμογή του Καλλικράτη. Η σημερινή Διοίκηση διεκδικεί αυτά που δικαιούται το Μαρούσι από το Κράτος, κι ας διαφωνεί με τη στάση αυτή ο εν λόγω πολίτης, που προτιμά να παριστάνει τον υπερασπιστή και το ‘παπαγαλάκι’ της Κυβέρνησης.
  2. Για τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου υπεύθυνη δεν είναι η σημερινή Διοίκηση, αλλά οι διοικήσεις του παρελθόντος. Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά πότε δημιουργήθηκαν τα χρέη αυτά, αποτέλεσμα ενός αλόγιστου υπερδανεισμού  κυρίως της περιόδου 1999-2006, καθώς και ποιες ενέργειες έκανε στο διάστημα της περιόδου 2007-2010 η σημερινή Διοίκηση, για να αντιμετωπιστούν. Αυτό που ζητήσαμε από την Πολιτεία είναι το αυτονόητο, αυτό άλλωστε που προβλέπει και ο Καλλικράτης. Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών αυτών και τη χορήγηση ενός χαμηλότοκου δανείου, σε βάθος 15ετίας. Που διαφωνεί μαζί μας ο εν λόγω πολίτης;
  3. Θεωρούμε συνυπεύθυνη την Πολιτεία με τις τοπικές διοικήσεις του παρελθόντος, για τη συγκέντρωση των υπερτοπικών εμπορικών χρήσεων στα όρια της πόλης μας. Αν δεν υπήρχε η συνεργασία των δύο πλευρών στο παρελθόν, τα σχέδια αυτά δεν θα είχαν προχωρήσει. Γι αυτό διεκδικούμε από την Κεντρική Εξουσία ‘να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί’ στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Διεκδικούμε χρήματα που μας οφείλουν, για να δημιουργήσουμε περισσότερους ελεύθερους χώρους για τα παιδιά μας, για περισσότερο πράσινο που μας το στέρησαν επιλογές κυβερνήσεων και δημοτικών διοικήσεων του παρελθόντος. Αφήνουμε στον εν λόγω συμπολίτη μας το ρόλο του προβοκάτορα, που για να αποκρύψει τους πραγματικά υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιχειρεί σκόπιμα ‘να βάλει στο ίδιο τσουβάλι’ αυτούς που υλοποίησαν τις εγκληματικές σε βάρος της πόλης μας επιλογές, με τη σημερινή Διοίκηση που καλείται να διαχειριστεί τις συνέπειες των επιλογών αυτών.
  4. Το σχέδιο χρήσεων γης που ψήφισε η σημερινή Διοίκηση όχι μόνον δεν επιβαρύνει επιπλέον το Μαρούσι, αλλά αντίθετα δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση των χρήσεων κατοικίας, σε βάρος των εμπορικών υπερτοπικών χρήσεων. Ξεκαθαρίζουμε ότι η σημερινή Διοίκηση ποτέ δεν νομιμοποίησε παράνομες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι ψεύτης και συκοφάντης. Αντίθετα, προωθεί πολιτικές που δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθούν τα ίδια και στο μέλλον. Και σε κάθε περίπτωση, σέβεται απόλυτα τις τελεσίδικες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις που έγιναν κατά το παρελθόν. Όσον αφορά στην επιβολή αντισταθμιστικού περιβαλλοντικού τέλους, αποτελεί πάγια επιδίωξη της σημερινής Διοίκησης, γι’ αυτό ασκεί πιέσεις προς την κεντρική εξουσία μέσω των οργάνων της Αυτοδιοίκησης για τη νομοθετική κατοχύρωση της επιβολής του τέλους αυτού. Για να είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη.
  5. Η σημερινή Διοίκηση αισθάνεται δικαιωμένη γιατί μπόρεσε ύστερα από αγώνες ετών να διασφαλίσει την έκταση που απαιτείται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη. Χωρίς να πληρώσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ. Γιατί ανεξάρτητα με τα όσα υποστηρίζει στην επιστολή του ο εν λόγω συμπολίτης μας, ποτέ δεν ήταν εξασφαλισμένη από τον Ο.Σ.Κ η χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης της συγκεκριμένης έκτασης.
  6. Όσον αφορά στην υπόθεση του MALL, η σημερινή Διοίκηση ουδέποτε παραιτήθηκε των όποιων δικαιωμάτων της απέναντι στην ιδιοκτήτρια εταιρεία. Αναμένει, όμως, να ολοκληρωθεί και να τελεσιδικήσει η πολύχρονη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν προχωρούσαμε στις ενέργειες που μας προτείνει ο εν λόγω συμπολίτης μας, δεν θα νομιμοποιούσαμε ντε φάκτο το εμπορικό κέντρο, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αυτή; Μήπως τελικά αυτό επιθυμεί, παρά τα όσα λέει;
  7. Κλείνοντας και για να αντιληφθούν οι αναγνώστες σας τη βαρύτητα των όσων λέει ο εν λόγω πολίτης, υπενθυμίζουμε ότι είναι αυτός που πάλι μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας σας είχε κατηγορήσει το Δήμαρχο Γ. Πατούλη για την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών επί της Λ. Κηφισίας και τη μέθοδο που επιλέχθηκε, προτείνοντας μάλιστα το ανήκουστο, δηλ. την τοποθέτηση τσιμεντένιων υποστηλωμάτων πάνω στη νησίδα της Κηφισίας πάνω στις οποίες θα στηρίζονταν οι πεζογέφυρες.

Ας μας απαντήσει, εν τέλει, ο εν λόγω Πρόεδρος, πέρα από ανέξοδες προβοκατόρικες κριτικές τί άλλο έχει προσφέρει στην πόλη του καθ’ όλη τη διάρκεια της ενεργούς συμμετοχής και παρουσίας του στο Μαρούσι.


Και ασφαλώς στην τελική, το ποιος είναι αυτός που θα μας τρελάνει με τα όσα λέει, θα το κρίνουν οι πολίτες του Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο