Άνοιξε τις πύλες της η φετινή Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι, με έργα σημαντικών Ελλήνων κεραμιστών από το συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στη φετινή Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, με έργα διαπρεπών Ελλήνων κεραμιστών από τη συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 150KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης εγκαινιάζει την Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής με τη σύμβουλο Κεραμικής Δήμου Αμαρουσίου κα Μάρω Κερασιώτη. Παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Ν. Πέππας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Αλεπούς και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κεραμιστών Δήμου Αμαρουσίου κ. Βαλανάτος.
|download file .jpg 116KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την περιήγηση στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής με έργα από τη Συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 137KB|


Κεραμίστες και φίλοι της κεραμικής τέχνης παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της Έκθεσης και θαύμασαν περισσότερα από 70 έργα σημαντικών Ελλήνων Κεραμιστών.
|download file .jpg 162KB|


|download file .jpg 150KB|


Στιγμιότυπα από την Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής με έργα από τη Συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου, που είναι αφιερωμένη στα πενήντα χρόνια δημιουργίας από την πρώτη πανελλήνια έκθεση κεραμικής.
|download file .jpg 150KB|


Γ. Πατούλης: Η στήριξη μας είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει και στο μέλλον. Και θα είναι στήριξη στην πράξη, ουσιαστική κι όχι λόγια».


Περισσότερα από 70 έργα σημαντικών Ελλήνων κεραμιστών από την συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου, πολλά από τα οποία έχουν βραβευθεί, εκτίθενται στο Κεραμικό Κέντρο (Λ. Κηφισίας 207), στην έκθεση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α.), υπό την αιγίδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Στην Πανελλήνια Έκθεσης Κεραμικής που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και αποτελεί θεσμό για το Μαρούσι, αντιπροσωπευτικά έργα των προηγούμενων ετών, δημιουργίες καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο κολάζ, αφιέρωμα στα πενήντα χρόνια δημιουργίας από την πρώτη πανελλήνια έκθεση κεραμικής, μισό αιώνα πίσω.


Τα εγκαίνια της φετινής Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Προέδρου της Π.Ε.Κ.Α. κ. Ζαμαρία, του Προέδρου του Συνεταιρισμού Κεραμιστών Δήμου Αμαρουσίου κ. Βαλανάτου, της συμβούλου Κεραμικής Δήμου Αμαρουσίου κας. Μάρω Κερασιώτη και πολλών καλλιτεχνών και φίλων της κεραμικής τέχνης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τον Τομέα Πολιτισμού κ. Νικόλαος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Αλεπούς, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης και Δημήτριος Σμυρνής.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό γεγονός, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης του Αμαρουσίου, σταυροδρόμι συνάντησης καταξιωμένων και νεότερων καλλιτεχνών, οι οποίοι εφαρμόζοντας τις νέες τάσεις και τεχνικές αφήνουν τοι δικό τους στίγμα στην κεραμική τέχνη.
‘Σταθερή επιδίωξη μας – υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος – παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα και η κοινωνία μας ήταν και παραμένει η ίδρυση ενός Μουσείου Κεραμικής στο Μαρούσι που θα αποτελέσει το σπίτι των Κεραμιστών. Θα αποτελέσει το χώρο αναβίωσης της κεραμικής, αλλά και δημιουργίας για όλους τους κεραμιστές. Το Μαρούσι ως Κεραμούπολη και ο Δήμος Αμαρουσίου ως θεματοφύλακας της τοπικής μας παράδοσης ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών. Η στήριξη μας είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει και στο μέλλον. Και θα είναι στήριξη στην πράξη, ουσιαστική κι όχι λόγια’.


Αναφορικά με το ζήτημα που ενδέχεται να προκύψει όσον αφορά στο χώρο που φιλοξενεί σήμερα τους κεραμιστές και τις δραστηριότητές τους, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΟΜΜΕΧ και την εκποίηση της περιουσίας του Οργανισμού που είναι πιθανόν να ακολουθήσει, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι κεραμιστές να μην μείνουν άστεγοι.
‘Αυτό άλλωστε επιβάλει ο σεβασμός προς την παράδοση της πόλης μας και την πανάρχαια αυτή τέχνη. Γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολή υπόθεση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι αλλαγές οι οποίες συντελούνται είναι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Δεν χάνουμε όμως την αισιοδοξία μας, δεν χάνουμε την αποφασιστικότητά μας, αλλά και τη διάθεση να αγωνιστούμε προκειμένου να προστατεύσουμε την παράδοση και την ιστορία μας’ επισήμανε ο κ. Πατούλης.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου 2011 και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Παρασκευή: 10:00 – 21:00 και Σάββατο έως Δευτέρα: 10:00 – 17:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Μετάβαση στο περιεχόμενο