Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής «Η Τέχνη για τη Ζωή-Art for Life», με έργα Ουκρανών και Ρώσων καλλιτεχνών στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, η Αντιδήμαρχος κ. Ρ. Χαλιώτη και ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας με τον Σύμβουλο της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Αλ. Κομένκο, την σύζυγο του Ρώσου Πρέσβυ κ. Tsybukh, την σύζυγο του Ουκρανού Πρέσβυ κ. Chkikvishvili και την υπεύθυνη της έκθεσης Medi-art-act κ. Ειρήνη Κράβτσιουκ.
|download file .jpg 158KB|


|donwload file .jpg 198KB||donwload file .jpg 238KB|


 


Την έκθεση ζωγραφικής «Η Τέχνη για τη Ζωή-Art for Life», με έργα Ουκρανών και Ρώσων καλλιτεχνών εγκαινίασε χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης» Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.
Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν ο Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Αλ. Κομένκο, ο σύμβουλος της Ουκρανικής πρεσβείας κ. Ολίγνικ ενώ οι πρέσβεις των δύο χωρών λόγω της παρουσίας τους στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ που έγινε στην Αθήνα,  εκπροσωπήθηκαν από τις συζύγους τους.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης τόνισε ότι η έκθεση αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας. Τονίζοντας δε τον φιλανθρωπικό σκοπό της, τόνισε πως «αποφασίστηκε η έκθεση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των έργων να διατεθεί στα “Γεύματα Αγάπης” που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και στον Σύλλογο “Ελπίδα”. Είναι μια πράξη που εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για μια πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, η οργάνωση της έκθεσης έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς υποδηλώνει τους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας και στέλνει το μήνυμα της ειρήνης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης των λαών».

Από την πλευρά του, ο Σύμβουλος της Ρωσικής Πρεσβείας  κ. Αλ. Κομένκο τόνισε πως «η έκθεση αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας και Ελλάδας και θα επιβεβαιώσει τους βαθύτατους ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμού οι οποίοι αιώνια ενώνουν τους λαούς μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Ουκρανίας κ. Ολίγκιν, που τόνισε πως «είναι τιμή για την Ουκρανική Πρεσβεία και τους καλλιτέχνες μας η συμμετοχή σε μια έκθεση στον εξαιρετικό χώρο της Ολυμπιακής Πινακοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου, που θα δώσει την ευκαιρία να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι ο πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους και δημιουργεί γέφυρες αλληλοκατανόησης και εκτίμησης.»

Η έκθεση διοργανώνεται από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό MEDI-ART-ACT με χορηγό επικοινωνίας τον ‘DIRECTION Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε.’, θα διαρκέσει ως τις 23 Δεκεμβρίου και φιλοξενεί έργα 27 σημαντικών Ουκρανών και Ρώσων καλλιτεχνών, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα «Γεύματα Αγάπης» του Δήμου Αμαρουσίου και στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ».

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή, 10:00-21:00, Σάββατο 10:00-14:00
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο