Άνοιξε τις πόρτες της η Έκθεση «Σημαίες, Λάβαρα & Κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»

Print Friendly, PDF & Email


Η αντιδήμαρχος κ. Ρ. Χαλιώτη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου, Αντιστράτηγος Κ. Τσιμόγιαννης, εγκαινιάζουν την Έκθεση.
|download file .jpg 84 KB|


Ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Μπάρλας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιστράτηγος Κ. Τσιμόγιαννης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γ. Πουλόπουλος.
|download file .jpg 114 KB|


Ο κ. Πατούλης με τον Αντιστράτηγο Τσιμόγιαννη κοιτούν τα εκθέματα, στα εγκαίνια της έκθεσης  που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου.
|download file .jpg 106 KB|Παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν χθες 17 Μαρτίου 2010, στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη, τα Εγκαίνια της Έκθεσης «Σημαίες, Λάβαρα & Κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».


Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας, παρουσία του Προέδρου του Δ. Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αντιστρατήγου Κ. Τσιμόγιαννη.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε την έκθεση ως «έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους Αγωνιστές του ’21, αλλά και σε όλους εκείνους τους ανώνυμους ήρωες που κράτησαν στην καρδιά  τους ασίγαστη τη σπίθα του ξεσηκωμού και της ελευθερίας», ενώ τόνισε ότι «οι Έλληνες έχουμε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε άλλους λαούς: στις δύσκολες στιγμές, ξεπερνάμε όλα εκείνα που μας χωρίζουν και δείχνουμε αξιοθαύμαστη ομοψυχία.


Οι Έλληνες ενώνονται σαν μια γροθιά απέναντι στον εχθρό, έχοντας έναν και μοναδικό στόχο: να διατηρηθεί η ελληνική φυλή και μαζί της να παραμείνουν ζωντανές οι παραδόσεις και οι αξίες που χαρακτηρίζουν το λαό μας. Και σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, είναι ανάγκη να στραφούμε σε εκείνες τις αξίες και να τις κάνουμε κτήμα μας».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αντιστράτηγος Κ. Τσιμόγιαννης, συνεχάρη τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της έκθεσης αυτής κι ευχήθηκε να βρει μιμητές κι από άλλους δήμους.


Στην έκθεση εκτίθενται σημαίες, λάβαρα και Κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Τα κειμήλια της έκθεσης έχουν διατεθεί από το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τα αντίγραφα των σημαιών προέρχονται από τη συλλογή της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδα, Εθνικό Ιστορικό Μουσεία. Το Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχει στην έκθεση με οπλισμό της Επανάστασης του ΄21 και χειροποίητο πίνακα, με ζωγραφισμένο απόσπασμα του Μακρυγιάννη, ενώ η κ. Νένα Πολιτοπούλου-Παπασυμεών έχει προσφέρει το μετάλλιο του αγωνιστή της Επανάστασης, μαρουσιώτη Παπά-Συμεών.


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 28 Μαρτίου και θα λειτουργήσει:Δευτέρα ως Παρασκευή: 09:00-14:00 & 16:00-20:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-14:00.
 


 


ʼποψη της έκθεσης με της σημαίες και τα
λάβαρα που εκτίθενται.
|download file .jpg 87 KB|


Μετάβαση στο περιεχόμενο