Άνοιξε η πύλη του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου και μπήκε το γεωτρύπανο στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολείο, μετά τη δυναμική παρέμβαση Δήμου, σχολικής κοινότητας και γειτονιάς

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συντονίζοντας την κινητοποίηση μπροστά από την είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων στην Αγία Φιλοθέη.
Πλήθος κατοίκων, μαθητές και οι καθηγητές τους έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση.


Στιγμιότυπο από την είσοδο της αντιπροσωπείας του Δήμου και φορέων της περιοχής στο χώρο του οικοπέδου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, κατά την ώρα της εγκατάστασης του συνεργείου στον χώρο.


 


Γ. Πατούλης: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένας να σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης και της κατασκευής του σχολείου. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους»Ένα ακόμη μεγάλο βήμα έγινε στην κατεύθυνση της κατασκευής του βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη πραγματοποίησαν Δήμος με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αιρετοί, κάτοικοι, φορείς, καθηγητές και μαθητές του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου της περιοχής με τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μπροστά από την είσοδο του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αίτημά τους ήταν να επιτραπεί η είσοδος στο εντεταλμένο συνεργείο για να προβεί στις απαιτούμενες μετρήσεις εδάφους για την ολοκλήρωση της απαραίτητης για την ανέγερση του κτιρίου γεωτεχνικής μελέτης.


Με σύνθημα «Θέλουμε εδώ και τώρα σχολείο στην Αγία Φιλοθέη» οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι, εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο ʼγιος Γεώργιος» και άλλων φορέων της περιοχής, και η σχολική κοινότητα έδωσαν το «παρών» μπροστά από τον Σταθμό Ελέγχου Σπόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διεκδικώντας να επιτραπεί η είσοδος στο χώρο στους αρμόδιους μηχανικούς προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η απαραίτητη γεωτεχνική μελέτη που θα επιτρέψει την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος βάσει βιοκλιματικών χαρακτηριστικών και την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.


Πρωτοστατούντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κατόπιν επικοινωνίας του με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μόσχο Κορασίδη, δόθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, η εντολή να μπει το συνεργείο στον χώρο και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μετρήσεις του εδάφους.


«Ενωμένοι σήμερα κάναμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της ανέγερσης ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ο Λύκειο Αγίας Φιλοθέης και του σχολικού κλειστού γυμναστηρίου. Χάρη στη νέα μας κοινή δυναμική κινητοποίηση φέραμε το Υπουργείο προ των ευθυνών του και δώσαμε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής μελέτης. Όπως όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια διεκδικήσαμε και πετύχαμε την παραχώρηση του οικοπέδου από την ΚΕΔ στον Δήμο για να μπορέσει να κατασκευαστεί το σχολικό κτίριο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά και να μην επιτρέψουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο ώστε το σχολείο να πάρει σάρκα και οστά» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Της κινητοποίησης Δήμου και κατοίκων είχαν προηγηθεί επανειλημμένες άκαρπες προσπάθειες συνεννόησης με τους ιθύνοντες του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων που εξακολουθεί να στεγάζεται σε οίκημα εντός του ήδη παραχωρηθέντος από την ΚΕΔ στο Δήμο οικοπέδου.


Παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Νίκος Πέππας, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, και Λευτέρης Μαγιάκης, ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Ι.Ν Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλόθεη πατέρας Θεοφάνης Τσαμπικούνης, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής κ.α.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο