Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Πρόεδροι και τα μέλη των 23 Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε με έκτακτες επιχορηγήσεις τα σχολεία της πόλης και με την απόδοση, για πρώτη φορά φέτος, του 25% του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.download _.jpg file 542 KB

Σε διαχείριση προτεραιοτήτων, βάσει των προβλημάτων που υπάρχουν, για τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων κάλεσε τους προέδρους και τα μέλη των νέων Σχολικών Επιτροπών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε μαζί τους στις 9 Απριλίου 2008 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου.


Ο ρόλος των Σχολικών Επιτροπών είναι πολύ σημαντικός στην απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων που δικαιούται η κάθε σχολική μονάδα για την κάλυψη των λειτουργικών της δαπανών και για τη γνώση των ιδιαίτερων ζητημάτων που έχει ν΄αντιμετωπίσει κάθε σχολείο, επεσήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη των επιτροπών πρέπει να εργασθούν, χωρίς μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, για τη διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης και της νεολαίας μας.


΄Οσον αφορά τις επιχορηγήσεις των σχολικών μονάδων ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι εκτός από τις τακτικές επιχορηγήσεις τα σχολεία της πόλης θα ενισχυθούν από το Δήμο με έκτακτες επιχορηγήσεις και με την απόδοση, για πρώτη φορά φέτος, του 25% του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων.
Ανακοίνωσε επίσης ότι εντός των ημερών οι σχολικές μονάδες θα ενισχυθούν με έκτακτη επιχορήγηση για την προμήθεια 55 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ δόθηκε εντολή σε ειδικό συνεργείο του Δήμου να μεταβεί σε κάθε σχολική μονάδα και να μεριμνήσει για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την αξιοποίηση του υπάρχοντος υλικού. Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στην τοποθέτηση  σχολικών τροχονόμων ο κ. Πατούλης είπε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει – όπου αυτό είναι εφικτό – στην πεζοδρόμηση με ήπια ή χαμηλή κυκλοφορία των οδών πέριξ των σχολικών μονάδων ενώ μέσα από το Πρόγραμμα Εθελοντισμού θα ληφθεί μέριμνα να ορισθούν σχολικοί τροχονόμοι σε όλα τα σχολεία την επόμενη σχολική περίοδο.


Ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία της Βορέειου Βιβλιοθήκης, «η οποία ετοιμάζεται με εργώδεις διαδικασίες στο Μαραγκοπούλειο»,  ώστε από τον προσεχή Σεπτέμβριο να λειτουργήσει στο Μαρούσι, μια πρότυπη βιβλιοθήκη για τους μαθητές της πόλης και τους βιβλιόφιλους.


Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, μιλώντας στα μέλη των νέων σχολικών επιτροπών, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι η επιλογή τους έγινε με κριτήριο την εμπειρία και την ικανότητα του καθενός και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης θα προωθήσει την υλοποίηση τεχνικών ζητημάτων που αφορούν τα σχολεία.


Τα θέματα που επιλύθηκαν μέσα στο 2007 – όπως είπε ο κ. Καρλαύτης – είναι:  • Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της συντήρησης και της εγκατάστασης του Φυσικού Αερίου.
  • Ο προγραμματισμός και υλοποίηση αναβάθμισης των προαυλίων χώρων.
  • Ο συντονισμός των εξωτερικών συνεργείων για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών.
  • Η επέκταση του κτιρίου στο 9ο  Δημοτικό Σχολείο.
  • Η συμπλήρωση αίθουσας στο 3ο  Γυμνάσιο.
  • Η συμπλήρωση αίθουσας στο 8ο Δημοτικό.
  • Η απαλλοτρίωση οικοπέδου για την κατασκευή νέου κτηρίου του 5ου Δημοτικού.
  • Η κατασκευή νέων αιθουσών στο 4ο Δημοτικό και στο 4ο Νηπιαγωγείο.

Επίσης η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας μέσα στο 2007 ενέκρινε την επανίδρυση του 12ου Δημοτικού Σχολείου, την ίδρυση 9ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου στην περιοχή του Αγίου Θωμά καθώς και την ίδρυση ειδικότητας αμαξωμάτων και βοηθών φαρμακείου στο 3ο ΤΕΕ, ΕΠΑΣ Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο