Ανανεώνεται για τη νέα δημοτική περίοδο η θητεία του Γενικού και του Ιδιαίτερου Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΣτις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και Ιδιαίτερου Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου παραμένουν ο Μιχάλης Χρηστάκης και ο Μιχάλης Μπάρλας, αντίστοιχα, με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, για ανανέωση της θητείας τους και για τη δημοτική περίοδο 2011-2014.Μιχάλης Χρηστάκης


Ο Μιχάλης Χρηστάκης διατελεί από το 2007 Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευτεί στα ευρωπαϊκά θέματα και στις διεθνείς σχέσεις στο University of Reading στην Αγγλία (Masters).

Με υποτροφία του ΝΑΤΟ εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο University of Kent στην Αγγλία όπου και αναγορεύτηκε σε Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων.

Ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά θέματα, στις σχέσεις της Ελλάδας με τις βαλκανικές χώρες και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, καθώς, επίσης, σε θέματα του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και ειδικότερα στα επιχειρησιακά προγράμματα της χώρας και στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Είναι ειδικός επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) του υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος σε σειρά υπουργείων.

Έχει αναπτύξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και υπήρξε επιστημονικός συντονιστής σε πλήθος κοινοτικών προγραμμάτων.

Διαθέτει σημαντική διδακτική δραστηριότητα στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση με αντικείμενο τις ευρωπαϊκές πολιτικές και τα οικονομικά θέματα.

Ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου έχει υπό την ευθύνη του τη διοίκηση του προσωπικού του δήμου, το συντονισμό και την οργάνωση των υπηρεσιών, την έκδοση των απαραίτητων διαδικασιών λειτουργίας του Δήμου και εκείνων του συστήματος ποιότητας, το συντονισμό και την εποπτεία όλων των θεμάτων που αφορούν σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και τα θέματα διεθνών σχέσεων του Δήμου.


 

Μιχάλης Μπάρλας


Ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Μπάρλας είναι κάτοικος Αμαρουσίου από το 1976.


Διετέλεσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ολοκλήρωσε την επαγγελματική σταδιοδρομία του με το βαθμό του Διευθυντή.


Στην ενασχόλησή του με τα κοινά περιλαμβάνεται έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου της Βουλής Αθανασίου Τσαλδάρη.

Διετέλεσε διευθυντής στο γραφείο του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλου.

Είναι παντρεμένος με την κ. Μαρίνα Καρακασίλη-Μπάρλα, διευθύντρια της Εμπορικής Τράπεζας Αμαρουσίου, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο