Αναγκαιότητα η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 123KB|


Τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου παρουσιάζουν την ‘Ωραία Κοιμωμένη’.
|download file .jpg 209KB|


 
Για 2η χρονιά, το γήπεδο Αντισσφαίρισης του ΟΑΚΑ κατακλίσθηκε από κόσμο που παρακολούθησε τα παιδιά των παιδικών σταθμών σε μια ξεχωριστή παράσταση.
|download file .jpg 217KB|


Γ. Πατούλης: «Οφείλουμε επειγόντως να υλοποιήσουμε πολιτικές, μέτρα, δράσεις και υποδομές που στηρίζουν τη γυναίκα και την οικογένεια»

Με μια ξεχωριστή παράσταση του πασίγνωστου παραμυθιού των αδερφών Γκριμ «Ωραία Κοιμωμένη», στο γεμάτο γήπεδο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου αποχαιρέτησαν την χρονιά υπό τους ήχους της μουσικής του Τσαϊκόφσκι, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

«Η εκδήλωση αυτή είναι ευκαιρία για να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στο προσωπικό των σταθμών μας, που με σκληρή δουλειά, αγάπη και προσπάθεια, φροντίζει όλο το χρόνο εκατοντάδες παιδιά μαρουσιώτικων οικογενειών» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε ειδικά στην στήριξη της εργαζόμενης γυναίκας στην οικονομική κρίση που περνά: «Η αντιμετώπιση της κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική, περνάει μέσα από την αποτελεσματική στήριξη της γυναίκας, της εργαζόμενης, της μητέρας. Η Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πιο κοντά στον πολίτη, οφείλει κι αυτή με τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις που λαμβάνει,  να στηρίζει στην πράξη τις τοπικές μας κοινωνίες. Να στηρίζει στην πράξη αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Και είμαι περήφανος γιατί στο διάστημα της θητείας μας καταφέραμε να εγκαινιάσουμε 4 νέους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας. Στο Σωρό, στο Κέντρο, στο Στούντιο ʼλφα, και στα Ανάβρυτα. Οι σταθμοί αυτοί είναι πρότυπο, πιστεύω ότι σε κανέναν άλλο Δήμο του  Λεκανοπεδίου δεν λειτουργούν αντίστοιχης ποιότητας. Συνολικά, στους 12 Δημοτικούς μας Σταθμούς φιλοξενήσαμε τη χρονιά που διανύουμε περίπου 1000 παιδιά. 1.000 παιδιά οικογενειών της πόλης μας. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, στους σταθμούς μας δεν κρατάμε απλά τα παιδιά σας. Αλλά φροντίζουμε να τους παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Να τα απασχολούμε με δημιουργικό τρόπο. Να τους παρέχουμε υπηρεσίες ιατρικής πρόληψης. Και ταυτόχρονα να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή και διάλογο μαζί σας, με τους γονείς τους, και να αναζητούμε από κοινού τρόπους για να κάνουμε τις υπηρεσίες μας ακόμη καλύτερες».

Τέλος ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα τροφεία των παιδικών σταθμών: «Η λειτουργία των 12 Δημοτικών Βρεφονηπιακών μας Σταθμών, στοίχισε στο Δήμο Αμαρουσίου το 2008, περίπου έξι εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Είναι πολιτική μας επιλογή οι οικογένειες των οποίων φιλοξενούνται τα παιδιά στους σταθμούς, να πληρώνουν ένα ελάχιστο τμήμα του κόστους αυτού, μέσω των τροφείων, μόλις  το 10%. Το υπόλοιπο 90 % του κόστους καλύπτεται είτε από τις επιχορηγήσεις του κράτους, που ήταν περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, είτε από το Δήμο, με 2, 8 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούμε όμως με συνέπεια μια πολιτική χαμηλών τροφείων, φροντίζοντας  να μην επιβαρύνεται το εισόδημα της εργαζόμενης οικογένειας της πόλης μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ρένα Χαλιώτη και κ. Δ. Καρλαύτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γλ. Μοστρού, Γ. Πουλόπουλος, Γ. Ζήκος, Θ. Βελλής, ο υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης και Υγείας κ. Κώστας Νταλούκας.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο