Αναχώρησαν για την κατασκήνωση τα παιδιά των δημοτών Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 143 KB|


|download file .jpg 119 KB|


Ο Δήμος Αμαρουσίου, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις καλοκαιρινές διακοπές των  μαθητών της πόλης και την στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, δίνει για 4η συνεχόμενη χρονιά φέτος τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν παιδιά σε κατασκήνωση, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου  «Σπύρος Λούης».


Σε μία  άρτια εξοπλισμένη κατασκήνωση, στην περιοχή των Αφιδνών Αττικής, θα φιλοξενηθούν από τις 2 έως τις 13 Αυγούστου, 48 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, παιδιά δημοτών, κατοίκων και εργαζόμενων στο Δήμο.


Η αναχώρηση για την κατασκήνωση έγινε σήμερα το πρωί από τη Σχολή Πληροφορικής του Δήμου Αμαρουσίου (Ολυμπίας & Επταλόφου).


Πρέπει να επισημανθεί ότι από τους συμμετέχοντες το 65% δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση, βάσει κοινωνικών κριτηρίων.


Το 30% είναι παιδιά οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, το 20% πολύτεκνων  οικογενειών, το 15%  μονογονεϊκών οικογενειών.


Οι υπόλοιποι συμμετέχουν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το 20% είναι παιδιά υπαλλήλων του Δήμου.


Η κατασκήνωση  έχει επιλεχθεί με αυστηρά κριτήρια, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη τόσο από κτιριακή υποδομή όσο και από έμψυχο  δυναμικό, ενώ έχει έναν υπερπλήρη χώρο δραστηριοτήτων με άξονα τη δημιουργική απασχόληση –εκμάθηση και  την διασκέδαση των παιδιών.


Παράλληλα υπάρχει 24ωρη ιατρική παρακολούθηση, σύγχρονοι χώροι υγιεινής, αθλητικοί χώροι, σκεπαστές παιδικές χαρές, τμήμα καλλιτεχνικής γυμναστικής και πολλοί χώροι ψυχαγωγίες των παιδιών.


Μετάβαση στο περιεχόμενο