Άμεση κινητοποίηση και συμμετοχή του ΣΠΑΠ στη μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς σε Βαρυμπόμπη, Μαραθώνα και Πεντέλη

Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπα από την  επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, στην οποία συμμετείχε ο ΣΠΑΠ.


Σημαντική ήταν η συνδρομή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) στην κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 στη Βαρυμπόμπη, στο Μαραθώνα και στην Πεντέλη, που εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.


Συγκεκριμένα, δυνάμεις του ΣΠΑΠ συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς στη θέση Πέτρα της Βαρυμπόμπης, που γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Με μεγάλο κίνδυνο οι δυνάμεις του ΣΠΑΠ με 3 οχήματα έστησαν εγκατάσταση στην οδό Ορφέως, προκειμένου να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς με φλόγες που ξεπερνούσαν τα 15 μέτρα και να μην κινδυνέψουν το Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Οικισμός της Αεροπορίας και τα σπίτια που βρίσκονταν απέναντι στο δρόμο. Στην επιχείρηση συμμετείχε με 10 πυροσβεστικά οχήματα και ο Δήμος Διονύσου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κο Κυριάκο Κοντάκη, υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ.                  


Νωρίτερα, άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΣΠΑΠ, προκειμένου να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε μετά από τροχαίο ατύχημα στο Μαραθώνα και εξαπλώθηκε σε όλο τον οικισμό της Αύρας, κατακαίοντας 35 σπίτια και 1 όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 7 πυροσβεστικά οχήματα του ΣΠΑΠ και 1 χωματουργικό μηχάνημα.


Επίσης, οι δυνάμεις του ΣΠΑΠ, μετέβησαν άμεσα με 1 πυροσβεστικό όχημα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Πεντέλη μεταξύ του παλαιού Δασαρχείου και του Μοναστηριού αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο Πεντέλης που διέθεσε πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεσή της.                           


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού κος Γιώργος Πατούλης καθ΄όλη τη διάρκεια που επιχειρούσαν οι δυνάμεις του ΣΠΑΠ συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία μέχρι αργά το βράδυ με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Συνδέσμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των συμβάντων και να κατευθύνει ανάλογα τις δυνάμεις του ΣΠΑΠ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο