Άμεση ικανοποίηση από το Δήμο Αμαρουσίου, των αιτημάτων του εμπορικού κόσμου της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Για πρώτη φορά Δήμος Αμαρουσίου και Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου σε αγαστή συνεργασία για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την αναβάθμιση του κέντρου του Αμαρουσίουdownload _.jpg file 97 KB

Τις πρώτες δράσεις της νέας δημοτικής Αρχής για την καλύτερη λειτουργία των καταστημάτων και την τόνωση της εμπορικής κίνησης στο κέντρο της πόλης παρουσίασαν χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου (ΕΣΑΜ) κ. Γιώργος Παπαχρυσάνθου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε διεξοδικά στα άμεσα μέτρα που πήρε ο Δήμος και τα οποία ικανοποιούν πάγια αιτήματα του εμπορικού κόσμου και τα οποία είναι:  • Η διαμόρφωση σε parking του οικοπέδου «Χόντου» στην πλατεία Κασταλίας.

  • Η οριοθέτηση της πιάτσας των ταξί στον ηλεκτρικό σταθμό.

  • Ο καλλωπισμός του πεζόδρομου της Ερμού με τη φύτευση λουλουδιών σε καλαίσθητες ζαρντινιέρες που εγκατέστησε ο Δήμος.

  • Η αντιδρόμηση της οδού Δ. Ράλλη

  • Η συνεργασία των εμπόρων και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου για τη συντονισμένη αποκομιδή των απορριμμάτων των καταστημάτων, ώστε το κέντρο της πόλης να μην παρουσιάζει την εικόνα του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην ευκαιρία που αποτελεί για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης μας η ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Ευτέρπης. Καθώς και στη διεκδίκηση που συστηματικά προωθεί ο Δήμος για την επέκταση του μετρό στον άξονα της Κηφισίας και την κατασκευή του τερματικού σταθμού στον υφιστάμενο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Έργα τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα ανακουφίσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αμαρουσίου από το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.


 Ο κ. Παπαχρυσάνθου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση που τυγχάνει ο εμπορικός κόσμος από τη νέα Δημοτική Αρχή και την ευαισθησία που δείχνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων των εμπόρων του Αμαρουσίου.
Επίσης με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «γκρίνιες» του ΕΣΑΜ προς τη Δημοτική Αρχή, ο κ. Παπαχρυσάνθου, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία ούτε δυσαρέσκεια ως προς το επίπεδο συνεργασίας με τη νέα Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας ότι ο ΕΣΑΜ πάντα  είχε το σθένος όταν υπήρχαν διαφωνίες με τις προηγούμενες διοικήσεις να γνωστοποιεί τις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις του.

Μετάβαση στο περιεχόμενο