Άμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το Δήμο Αμαρουσίου τα έργα αποκατάστασης των υποδομών που επλήγησαν κατά τις ημέρες των έντονων βροχοπτώσεων στις 26/7, 28/7 και 29/7/2018, λόγω της υπερχείλισης του ρέματος Σαπφούς, που δεν είχε καθαρισθεί από την Περιφέρεια Αττικής ως όφειλε, προκαλώντας έντονα προβλήματα σε παραρεμάτιες οδούς του Δήμου.

Με εντολή του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησαν αμέσως την επομένη των πλημμυρικών φαινομένων, οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών και των καταστροφών, αλλά και η άμεση παρέμβαση, όπου αυτό ήταν εφικτό λόγω αρμοδιότητας, προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα στις πληγείσες περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή του Σωρού έχουν γίνει άμεσες επεμβάσεις στην οδό Άρη Φακίνου και Κέκροπος (εργασίες οδοποιίας και ανακατασκευή κατεστραμμένων τοιχείων αντιστήριξης σε ιδιοκτησίες),στην οδό Ζήκου γίνεται άμεση ανακατασκευή του κατεστραμμένου δικτύου ομβρίων και κατασκευή επιπλέον φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων.
 Επιπροσθέτως, στην οδό Αγ. Αθανασίου γίνεται κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων αλλά και κατεστραμμένων τοιχείων αντιστήριξης σε ιδιοκτησίες.  Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου. 

Το έργο «ΑΠΟΡΡΟΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α» ολοκληρώνεται, εντός της προσεχούς εβδομάδας.
Πιο συγκεκριμένα, για την ολοκλήρωση του εν λόγω αντιπλημμυρικού έργου συνολικού μήκους 3,00 χλμ, το οποίο θωρακίζει από πλημμυρικά φαινόμενα ολόκληρη την περιοχή του Στουντίου Α, απομένουν οι αποκαταστάσεις σε μήκος 50,00μμ περίπου επί της οδού Μεσσήνης, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι την προσεχή Τετάρτη.

 

Σχετικά αρχείαΆμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (1)


Άμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (2)


Άμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (3)


Άμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (4)


Άμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (5)


Άμεση αποκατάσταση των υποδομών στις περιοχές Σωρού και Στούντιο Α που επλήγησαν από την υπερχείλιση του ρέματος Σαπφούς, με παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (6)

Μετάβαση στο περιεχόμενο