Άμεση αποκατάσταση από τον Δήμο Αμαρουσίου των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της Πέμπτης 26 Ιουλίου

Print Friendly, PDF & Email

Σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.

Από την πρώτη στιγμή όλα τα συνεργεία του Δήμου, πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα έργου και εργατοτεχνικό προσωπικό βρέθηκαν επί ποδός στα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα βοηθώντας, παράλληλα, τους κατοίκους που επλήγησαν από το φαινόμενο.

Σε λιγότερες από 24 ώρες έχει ήδη καθαριστεί πλήρως από τα οχήματα, φερτά υλικά και μπάζα το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πλημμύρα. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης στις οδούς Σωρού, Ζήκου και ανακατασκευής οδοστρωμάτων στις οδούς όπου έχουν σημειωθεί βλάβες (π.χ. Κρέοντος, Άρη Φακίνου) και όπου αλλού έχει απαιτηθεί.

Σημειωτέον ότι για τη συγκεκριμένη περιοχή (γειτονιά του Σωρού) ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκπονήσει μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας, την οποία έχει καταθέσει ήδη από το 2011 και είναι εγκεκριμένη από την Περιφέρεια Αττικής. Παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής, βάσει της από το 2011 απόφασης της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής Έργων του Υπουργείου Υποδομών, έχει αναλάβει την ευθύνη για την κατασκευή του έργου χωρίς καμία εξέλιξη από τότε μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες τις παρεμβάσεις του στις περιοχές στις οποίες έχουν πληγεί προκειμένου να αποκατασταθούν πλήρως όλες οι ζημιές και η ομαλή καθημερινότητα κατοίκων και εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχαριστεί θερμά όλους τους εργαζομένους και τα συνεργεία του Δήμου που από την πρώτη στιγμή αψηφώντας κάθε κίνδυνο, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αυτή την κρίσιμη στιγμή.

 

Σχετικά αρχείαΆμεση αποκατάσταση από τον Δήμο Αμαρουσίου των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της Πέμπτης 26 Ιουλίου_1


Άμεση αποκατάσταση από τον Δήμο Αμαρουσίου των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της Πέμπτης 26 Ιουλίου_2


Άμεση αποκατάσταση από τον Δήμο Αμαρουσίου των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της Πέμπτης 26 Ιουλίου_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο