Αλλάζουμε το Μαρούσι, ομορφαίνουμε τις γειτονιές: Παραδόθηκε στους κατοίκους των Αναβρύτων, ένας νέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου

Print Friendly, PDF & EmailΟ κ. Πατούλης χαιρετά τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην παράδοση του νέου χώρου πρασίνου στα Ανάβρυτα.
|download file .jpg 171Kb|

|download file .jpg 133Kb|

Το παράνομο υπόσκαφο κατεδαφίστηκε και στη θέση του δημιουργήθηκε ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής των Αναβρύτων.


|download file .jpg 229Kb|

Ο αντιδήμαρχος κ.Επ.Γαρδέλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Γλ.Μοστρού και Γ.Ζήκος και οι κάτοικοι της περιοχής των Αναβρύτων που παραβρέθηκαν στην παράδοση του χώρου πρασίνου.
|download file .jpg 136Kb|


Ένας νέος χώρος πρασίνου παραδόθηκε στους κατοίκους του Αναβρύτων, μετά την ουσιαστική παρέμβαση από τη Δημοτική Αρχή και την κατεδάφιση του παράνομου υπόσκαφου, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αγ. Ελεούσης & Κανάρη, αλλά και την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και ανάπλασης του χώρου.

Στην τελετή της παράδοσης του νέου χώρου πρασίνου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Μια ακόμη δέσμεύση μας γίνεται πράξη, αποδεικνύοντας τη συνέπεια αλλά κυρίως το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Αμαρουσίου. Την προτεραιότητα που δίνουμε ως Δημοτική Αρχή στη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου και αναψυχής, που στόχο έχουν να ξαναγίνει το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες. Το κτίσμα είχε κατασκευαστεί, όπως και τα άλλα δύο υπόσκαφα σε γειτονιές του Αμαρουσίου, από την προηγούμενη διοίκηση χωρίς καμιά πολεοδομική άδεια. Αποτελούσε μια ακόμη κληρονομιά του παρελθόντος, μια πολεοδομική αυθαιρεσία του Δήμου που αλλοίωνε τη φυσιογνωμία της πόλης, τη φυσιογνωμία της γειτονιάς. Παράνομος σχεδιασμός, παράνομη κατασκευή, που κόστισε χιλιάδες ευρώ που τα πληρώνουν σήμερα, μαζί με τόσα άλλα, όλοι οι πολίτες της πόλης. Η κατεδάφιση έγινε με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη δημιουργία χρήσεων προς όφελος των δημοτών. Είμαστε περήφανοι γιατί πιθανόν είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που γκρεμίζει αυθαίρετα που ο ίδιος κατασκεύασε. Θεωρώ πως δεν έχουμε δικαίωμα να απαιτούμε από τους πολίτες να εφαρμόζουν τους νόμους κι εμείς οι ίδιοι να δίνουμε το κακό παράδειγμα και να τους αγνοούμε.  Η κατεδάφιση των υπόσκαφων έχει για μας ισχυρή συμβολική σημασία. Από τη μια σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας της πόλης, όπου η αυθαιρεσία θα τιμωρείται ανεξάρτητα από πρόσωπα και θεσμούς. Και από την άλλη επιβεβαιώνουμε τη βούληση μας να προχωρήσουμε σε έργα αναβάθμισης της αισθητικής και της εικόνας της πόλης μας, στην οποία τα παράνομα υπόσκαφα και οι αποτυχημένες παρεμβάσεις με τους κυβόλιθους δεν έχουν θέση».

Ο κ. Πατούλης επίσης τόνισε πως «Κάναμε ουσιαστική παρέμβαση στη γειτονιά, δημιουργήσαμε ένα ακόμη κοινόχρηστο χώρο πρασίνου τον οποίο παραδίδουμε στους κατοίκους των Αναβρύτων, μία από τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης. Η παρέμβασή μας αυτή δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους πολίτες, καθώς η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε από τα εξωτερικά μας συνεργεία. Είναι μια ακόμη σημαντική παρέμβαση ανάμεσα σε δεκάδες που έχουν γίνει τα τελευταία 3,5 χρόνια για να ξανακάνουμε ανθρώπινες τις γειτονιές της πόλης. Το έργο αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά σε αυτό που έχουμε οραματισθεί για το Μαρούσι και τις γειτονιές της πόλη μας. Θέλουμε κάθε  γειτονιά να έχει το δικό της κοινόχρηστο χώρο, το δικό της Βρεφονηπιακό Σταθμό, το δικό της ΚΑΠΗ, το δικό της χώρο αναψυχής και συγχρόνως γρήγορη προσβασιμότητα στο κέντρο».

Παρόντες στην παράδοση του χώρου πρασίνου ήταν ακόμη, ο αντιδήμαρχος κ. Επ. Γαρδέλης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κι ευχαρίστησε τους εργαζομένους στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου για τον ζήλο και την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γ. Ζήκος, Γλ. Μοστρού, εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Μεταξύ των έργων που έχουν υλοποιηθεί τους 42 τελευταίους μήνες στη γειτονιά των Αναβρύτων και της Νέας Λέσβου είναι:
• Έργα οδοποιίας – ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις, διαμόρφωση κρασπέδων – στους δρόμους: Ευκαλύπτων, Κανάρη, Συγγρού, Β. Ηπείρου, Κοτζιά και Αγ. Ελεούσης.
• Κατασκευή αγωγού ακαθάρτων μήκους 39 μέτρων στην οδό Πυθαγόρα, καθώς και σύνδεση δεκάδων νοικοκυριών της ευρύτερης περιοχής με το δίκτυο αποχέτευσης.
• Νέος πρότυπος παιδικός σταθμός στην περιοχή, στην οδό Παπαναστασίου.
• Καθαρισμός των δασικών εκτάσεων της περιοχής, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα.  Καθαρισμός του κτήματος Καρέλλα, στον οποίο συμμετείχαν κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι της πόλης.  Επίσης, καθαρισμός  του ρέματος Σαπφούς και της δυτικής κοίτης του ρέματος Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.
• Διασφαλίστηκε η προστασία του Κτήματος  Καρέλλα, με την απόφαση για την επαναπαλλοτρίωσή του. Πρόθεσή του Δήμου είναι να δημιουργηθεί εκεί ένας χώρος αναψυχής και πρασίνου, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους Μαρουσιώτες.
• Εφαρμόστηκε και στην περιοχή των Αναβρύτων το πρόγραμμα της τοποθέτησης νέων λαμπτήρων ενεργειακής χαμηλής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης. Μέχρι σήμερα, έχουν τοποθετήσει  νέα φωτιστικά στις οδούς: Ευκαλύπτων, Συγγρού, Ίωνος, Κανάρη, Κέκροπος, Στρ. Σαράφη,  Κόδρου, Καλαβρύτων.
• Ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής «Ελληνική Παιδεία», και η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής στο Υποθηκοφυλακείο.
• Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την τοποθέτηση πεζογέφυρας που θα συνδέει την περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου με το κέντρο του Αμαρουσίου. 
• Προωθείται η εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε όλη την περιοχή.

Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι «όλα τα έργα που γίνονται στη γειτονιά της Νέας Λέσβου και των Αναβρύτων στηρίζονται σε δημοτικούς πόρους αλλά και σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική Εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε με ούτε ένα επιπλέον ευρώ τους συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης αποφασίσαμε μείωση 50% στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες».

Μετάβαση στο περιεχόμενο