Αληθινές απαντήσεις για το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου, στα υποκριτικά ερωτήματα των «Κόντρα στον Καιρό»

Print Friendly, PDF & Email

Ο κατήφορος για τη δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό», δεν έχει τέλος.


Το διάστημα που προηγήθηκε:

• Απέτυχε να πείσει την τοπική κοινωνία ότι το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου είναι ένα «κακό» και αχρείαστο έργο.
• Απέτυχε να τρομοκρατήσει τους κατοίκους, διαδίδοντας δεξιά και αριστερά μέσω φίλων της και προσκείμενων σε αυτήν Συλλόγων, ότι κόβονται τα δέντρα της Αγίας Λαύρας.
• Απέτυχε να ξεγελάει τους συμπολίτες μας ότι δήθεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά για ένα ακριβό και αχρείαστο έργο, αφού η αλήθεια ήταν πως το έργο αυτό χρηματοδοτείται 100% από την Περιφέρεια και δεν θα κοστίζει στο Δήμο ούτε ένα ευρώ.
• Απέτυχε να ακυρώσει τις διαδικασίες έγκρισης από την Περιφέρεια και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας όργανα του έργου.
•  Έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις από τους επιστήμονες σχετικά με το βιοκλιματικό σχεδιασμό της ανάπλασης.
Τα απανωτά από την Πολιτεία, τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους «χαστούκια» που έφαγαν, δεν τους προβλημάτισαν, δεν τους έμαθαν τίποτα. Κι επανέρχονται στο ζήτημα του έργου της Ανάπλασης, όχι αμφισβητώντας το αυτή τη φορά, αλλά θέτοντας ερωτήματα και ζητήματα που αφορούν στη διαφάνεια στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων, που αφορούν στα αρχιτεκτονικά στοιχεία του έργου.


Στα ψευτο- ερωτήματα αυτά, η απάντηση της Διοίκησης είναι ξεκάθαρη. Όλες οι διαδικασίες που αφορούν στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου που εκτελείται έπειτα από διεθνή διαγωνισμό, είναι απολύτως διαφανείς και κρυστάλλινες.
Εάν τις αμφισβητούν, ας προσφύγουν όπου νομίζουν. Το ίδιο, άλλωστε, έκαναν και με το έργο των δύο πεζογεφυρών, αμφισβητώντας τις διαδικασίες που επέλεξε η Διοίκηση για να κάνει το έργο. Οι προσφυγές τους, όμως, έπεσαν στο κενό, η Δικαιοσύνη αποφάσισε ότι όλα έγιναν νόμιμα, το έργο έγινε και οι κάτοικοι το χαίρονται.


Παρά τη λάσπη και τη συκοφαντία που εκτόξευσαν και εξακολουθούν να εκτοξεύουν και σήμερα, παρά το γεγονός ότι σε αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης ενέπλεξαν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πέτυχαν τίποτε. Η γκαιμπελική μέθοδος που χρησιμοποίησαν τα στελέχη του «Κόντρα στον Καιρό», «πέτα λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει» αποδείχθηκε αναποτελεσματική.


Το ίδιο θα συμβεί και στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου. Η παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» θα πετά λάσπη και θα συκοφαντεί και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Κράτους θα δικαιώνουν τη Διοίκηση του Δήμου. Το έργο θα γίνει και σε μερικούς μήνες θα το χαιρόμαστε όλοι.


Για μια ακόμη φορά, θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της αποτελεσματικότητας και της δημιουργίας, σε βάρος των εκφραστών της αδράνειας και της μη παραγωγής έργου.


Η δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» επιβεβαιώνει κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο, ότι αποτελεί γνήσιο πολιτικό εκφραστή του δόγματος του μηδενισμού. Ότι είναι η παράταξη της αδράνειας, της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης.


Είναι η παράταξη που αμφισβητεί την σκοπιμότητα κάθε έργου που υλοποιεί η σημερινή Δημοτική Αρχή, ανεξάρτητα εάν τα έργα αυτά περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της, που υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του μαρουσιώτικου λαού. Πρόκειται για μια αντίληψη αντιδημοκρατική, που προσβάλλει τη δημοκρατία, που τη συναντά πλέον κανείς μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.


Πιθανόν ο κ. Μαγιάκης, να πιστεύει ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν χρειάζεται να έχουν δικαίωμα γνώμης για τα έργα που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν στην πόλη, γιατί αυτός ξέρει καλύτερα πιο είναι το καλό μας.


Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και την παράταξη του, οι πολίτες του Αμαρουσίου έχουν άλλη αντίληψη. Αποφασίζουν οι ίδιοι για το καλό τους. Έχουν γνώμη, έχουν άποψη, θέλουν έργο και ψήφισαν για να γίνει έργο στην πόλη.


Το έργο αυτό υλοποιεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου.


Σε όλο το Μαρούσι, στο Κέντρο, σε κάθε γειτονιά.

Μετάβαση στο περιεχόμενο