Αλήθειες για το πάρκινγκ της Ευτέρπης και το Μετρό στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη δημοσίευση της επιστολής που απέστειλαν ένας περιφερειακός και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου προς τη Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ αλλά και την απάντηση που έλαβαν για το ζήτημα της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης σε σχέση με την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, από την απάντηση της Διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι εμφανές ότι στα επόμενα τουλάχιστον 10-15 χρόνια δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα έργο που να αφορά την επέκταση του Μετρό στο Μαρούσι. Δεν έχουν γίνει ούτε καν οι απαραίτητες μελέτες. Το γεγονός αυτό όμως το αφήνουν ασχολίαστο οι δήθεν «ανησυχούντες» σύμβουλοι, κι αυτό γιατί δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για ένα έργο αναγκαίο στο Μαρούσι όπως είναι το Μετρό. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αντλήσουν επιχειρήματα από τα στελέχη μιας δημόσιας επιχείρησης για να ακυρώσουν ένα έργο που προωθεί στην πράξη, κι όχι στα λόγια, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Το έργο του υπόγειου χώρου στην πλατεία Ευτέρπης.


Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν πρόκειται να περιμένει ούτε το Κράτος, ούτε τους καλοπληρωμένους δημόσιους λειτουργούς του να κάνουν τη δουλειά τους για να προχωρήσει έργα που έχει ανάγκη η πόλη. Δεν μπορούμε και δεν έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε άλλα 15 με 20 χρόνια για να γίνει, εάν γίνει η Γραμμή 4 του Μετρό, όταν μπορούμε να κατασκευάσουμε άμεσα ένα έργο που χρειάζεται το Κέντρο του Αμαρουσίου, όπως είναι το υπόγειο πάρκινγκ στην Ευτέρπης. Γιατί να περιμένουμε 20 χρόνια το Μετρό, όταν μπορούμε να έχουμε σε 2 χρόνια το πάρκινγκ και μάλιστα σε χώρο που έχει χωροθετηθεί για χώρος στάθμευσης με ΦΕΚ; Γιατί να περιμένουμε 20 χρόνια το Μετρό και να μην ξεκινήσουμε την Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, για την οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση; Τι επιδιώκουν οι σύμβουλοι της πόλης μας με την επιστολή που έστειλαν; Να μην γίνει έργο στην πόλη;


Τρίτον, εάν πραγματικά επιδίωκαν οι εν λόγω περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι να υπηρετήσουν το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων, θα εγκαλούσαν τη Διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της επέκτασης του Μετρό, και δεν θα χρησιμοποιούσαν την αλληλογραφία μαζί της για να βλάψουν ένα έργο που ήδη προχωρά. Δυστυχώς για αυτούς, οι μάσκες έπεσαν. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνον να μη γίνει κανένα έργο στην πόλη.


Ό,τι επιχειρούν να κάνουν σήμερα με το πάρκινγκ της Ευτέρπης έκαναν και με τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου. Το ίδιο έκαναν και με τις πεζογέφυρες. Το ίδιο και με την έκταση που διεκδικεί ο Δήμος μας για να κατασκευαστεί πάρκινγκ στη Βασ. Σοφίας. Το ίδιο έκαναν και με το Αστυνομικό Τμήμα στο οικόπεδο της Σουρή.


Δεν θα τους περάσει. Τα έργα στην πόλη θα προχωρήσουν γιατί τα έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου απαντά με έργο στις λογικές της αδράνειας που υπηρετεί μια μερίδα της αντιπολίτευσης. Είναι βέβαιο ότι για την ανεύθυνη αυτή στάση τους που αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια να πάει μπροστά η πόλη, θα λογοδοτήσουν στους συμπολίτες μας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο