Αίτημα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Α. Χαρίτση, Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτη για οικονομική ενίσχυση των Δήμων που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την επέλαση του Μεσογειακού Κυκλώνα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αναγκαία και σκόπιμη η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους πληγέντες δήμους για δράσεις αποκατάστασης και αντιμετώπισης του έκτακτου φυσικού φαινομένου

Το αίτημα της έγκαιρης διασφάλισης πιστώσεων για τους δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, διατυπώνει με επιστολές του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Α. Χαρίτση, Οικονομίας και Ανάπτυξης Ι. Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Αραχωβίτη. 

Όπως υπογραμμίζει, μετά την καταγραφή των ζημιών, θα ήταν σκόπιμη η έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων στους Δήμους για δράσεις αποκατάστασης σε οικίες, επιχειρήσεις, δημοτικές υποδομές, αγροτικές καλλιέργειες και εκτάσεις που επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τονίζει ότι, με την άμεση οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι αναγκαία «η άμεση εκπόνηση  μελετών και σχεδίων αυτών για διεκδίκηση ενός ευέλικτου αδειοδοτικού και χρηματοδοτικού πλαισίου με δεσμευτικό απ’ όλες τις πλευρές χρονοδιάγραμμα ώστε να ολοκληρωθούν τα αναγκαία έργα προστασίας του περιβάλλοντος και της άμεσης αποκατάστασης των Δήμων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες».

Επισυνάπτονται  οι επιστολές  

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο