Αφιερωμένα στον μεγάλο δάσκαλο της τέχνης Ευγένιο Σπαθάρη Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών τα «ΣΠΑΘΑΡΕΙΑ 2009» του Δήμου Αμαρουσίου. Από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου στο Σπαθάρειο Μουσείο

Print Friendly, PDF & Email

Με τον αγαπημένο τους ήρωα του Θεάτρου Σκιών, τον Καραγκιόζη και την παρέα του, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2009», που οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Οργανισμός Μουσείων Δήμου Αμαρουσίου «Αμαρυσία ʼρτεμις».


Τα «Σπαθάρεια», που αποτελούν πλέον θεσμό για το Μαρούσι, εντάσσονται στο φετινό φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» και θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό θέατρο του Σπαθαρείου Μουσείου στο Μαρούσι (Β. Σοφίας & Δημητρίου Ράλλη, Πλατεία Κασταλίας).


Φέτος τα «Σπαθάρεια 2009» είναι αφιερωμένα στον μεγάλο δάσκαλο της τέχνης και εμπνευστή του θεσμού Ευγένιο Σπαθάρη.
Γνωστοί καλλιτέχνες του είδους θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους  με τα απίστευτα κατορθώματα του Καραγκιόζη και της παρέας του, τον Χατζηαβάτη, τον Νιόνιο, τον Μορφονιό, τον Σταύρακα, τον Μπάρμπα – Γιώργο.


Την έναρξη των εκδηλώσεων θα  κηρύξει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Οργανισμού Μουσείων Δήμου Αμαρουσίου κ. Ελένη Βότση.            
Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον Ευγένιο Σπαθάρη, με προβολή και παρουσίαση του πολύπλευρου έργου του.


Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:


• Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου ώρα 21:00
« Ο Καραγκιόζης προφήτης-Live » , θεατρική παράσταση διασκευασμένη και σκηνοθετημένη από τον Δάσκαλο με τον θίασο του Τάκη Βαμβακίδη.
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης, Στίχοι: Τάσος Κώνστας, Σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης, Χορογραφίες: Κατερίνα Γκέρκι, Φωτισμοί: Στέλιος Ποιμενίδης.
Παίζουν: Τάκης Βαμβακίδης (Καραγκιόζης), Γιάννης Ζουμπαντής (Κολλητήρης/Μορφονιός), Νίκος Παναγιωτούνης (Νιόνιος/Ταχήρ), Θανάσης Λιούνης (Χατζηαβάτης/Γέρος), Δομινίκη Παπαστεργίου (Αγλαϊα/Χανούμισσα), Χρήστος Συρμακέζης (Πασάς/Βελιγκέκας).
Μια παραγωγή του Θεάτρου «Τέχνη».


• Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30


«Ο Καραγκιόζης Υπηρέτης », του Ευγένιου Σπαθάρη, από τον καλλιτέχνη του θεάτρου Σκιών ʼθω Δανέλλη.• Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30


«Ο Καραγκιόζης στο Πανηγύρι», του Ευγένιου Σπαθάρη, από τον καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών Ηλία Καρελά.


• Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 20:30 
 «Τα θηρία του δάσους», του Ευγένιου Σπαθάρη, από τον καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών, Γιάννη Νταγιάκο.
 
• Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 20:30


«Βάτραχοι», του Αριστοφάνη. Τιμητική αναβίωση της θρυλικής παράστασης του Θεάτρου Σκιών του Ευγένιου Σπαθάρη, σε κείμενα Γιώργου Παυριανού, μουσική Δημήτρη Λέκκκα. Τραγούδι: Νίκος Δημητράτος.
Την παράσταση αναβιώνουν: Μένια Σπαθάρη, Γιώργος Παυριανός, Δημήτρης Λέκκας, Γιάννης Νταγιάκος.από τον Ευγένιο Σπαθάρη   
  
Είσοδος ελεύθερη για το Κοινό       


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Σπαθαρείου Μουσείου Θεάτρου Σκιών, 2106127245 και στην ιστοσελίδα http://www.karagiozismuseum.gr/

Κατεβάστε εδώ την πρόσκληση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο