Αφιέρωμα στην ιστορία της πόλης από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email






|download file .jpg 105Kb|

Κύκλο ομιλιών για την ιστορία του Αμαρουσίου από την αρχαιότητα έως σήμερα, πραγματοποιεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου. Το πρώτο μέρος του τριμερούς αφιερώματος με τίτλο: «Γνώθι την σεαυτήν πόλιν: Ας γνωρίσουμε το Μαρούσι, τη δική μας πόλη» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010 στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίοου.

Η ομιλήτρια Μαρία Σπυροπούλου Θεοδωρίδου, φιλόλογος, συγγραφέας και ερευνήτρια ιστορικών κειμένων του Αμαρουσίου, θα  κάνει μία ιστορική αναδρομή από το αρχαίο ʼθμονον στο Αμαρύσιον. Θα περιηγηθεί στην ιστορία της πόλης κατά τα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια, μέχρι το Βυζάντιο και την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο μιλώντας για το Μαρούσι κατά την επανάσταση του 1821, το Μαρούσι στα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης, κατά τη γέννηση της νέας πόλης, αλλά και για γεγονότα, θεσμούς και πρόσωπα της πόλης που ξεχώρισαν μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος στην ιστορία του Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 στις 7 μ.μ. Θα ξεκινήσει με το β’ μέρος με τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τους θεσμούς μέχρι το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, θα συνεχιστεί με τα πολιτιστικά γεγονότα και δρώμενα-σταθμούς στα χρόνια από το 1950 μέχρι το 2000, και θα ολοκληρωθεί με το Μαρούσι ως σύγχρονη πόλη αλλά και «οικοδέσποινα» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Μετάβαση στο περιεχόμενο