9ο Οδοιπορικό Υγείας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη για τη συμπαράσταση και τη φροντίδα των κατοίκων της Λέρου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης με το Δήμαρχο Λέρου κο Κόλια, το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δήμτσα, τον Αντιπρόεδρο του ΙΣ Καλύμνου κο Αποστολάτο, την κα Ευαγγελάτου Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Λέρου και τους κατοίκους της Λέρου στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου της Λέρου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, δεξιά του ο Δήμαρχος Λέρου κος Μιχάλης Κόλιας και αριστερά του ο Αντιπρόεδρος του ΙΣ Καλύμνου κος Γεράσιμος Αποστολάτος.Στιγμιότυπο από τους εμβολιασμούς με τους εθελοντές παιδιάτρους της Λέρου.Στιγμιότυπο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Πατούλη με την εθελόντρια γιατρό.


Κοντά στα ανασφάλιστα παιδιά της Λέρου, η Εκστρατεία παιδικού Εμβολιασμού του Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής


Την αμέριστη συμπαράσταση τους στους κατοίκους της Λέρου δήλωσαν  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος  Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας κατά τη μετάβασή τους στη Λέρο, στο πλαίσιο του 9ου Οδοιπορικού Υγείας  του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσέφεραν 22 κιβώτια με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέρου, που δημιουργήθηκε για τους ανασφάλιστους και άπορους κατοίκους του νησιού και εγκαινιάστηκε χθες.


Στα εγκαίνια που τελέστηκαν από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κ Παϊσιου Πατέρα Νικόδημο, παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Λέρου κος Κόλιας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας, καθώς  και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Περιφέρειας Καλύμνου κος Αποστολάτος.


Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησαν εμβολιασμοί σε 30 ανασφάλιστα βρέφη και παιδιά της Λέρου με εμβόλια που διέθεσε δωρεάν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού για ανασφάλιστα παιδιά, που υλοποιεί από το Σεπτέμβριο του 2012.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας  είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Μητρόπολη και το Νοσοκομείο Λέρου και να συνομιλήσουν με τους τοπικούς εκπροσώπους της εκκλησίας και της πολιτείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.


Τραγικές αποδείχθηκαν οι υγειονομικές ελλείψεις της Λέρου που συνοδεύτηκε από την κραυγή απόγνωσης  των κατοίκων για την τύχη που έχουν όταν αρρωστήσουν από κάτι σοβαρό. «Περιμένουνε 12 κα 13 ώρες για να γίνει μια διακομιδή σε περιστατικά που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, σε καταστάσεις στις οποίες και το λεπτό καθυστέρησης μπορεί να αποβεί θανατηφόρο» δήλωσε ο Δήμαρχος κος Κόλιας, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τη συμπαράσταση στα υγειονομικά προβλήματα του νησιού. «Το νοσοκομείο λειτουργεί με 6-7 γιατρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επικουρικοί και έρχονται για ένα χρόνο Κανείς δε θέλει να έρθει γιατί δεν έχει κανένα κίνητρο  τώρα πια» δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λέρου.


Ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κος Δήμτσας δήλωσε: «Βρισκόμαστε στη Λέρο με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β´ να στηρίξουμε ξανά τους ακρίτες μας με το 9ο ακριτικό οδοιπορικό υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Συνεχής στόχος μας η ενίσχυση ανασφάλιστων συνανθρώπων μας και των παιδιών, υλοποιώντας παράλληλα εκστρατείες παιδικών εμβολιασμών σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και ζήλο το έργο μας παίρνοντας δύναμη από την ανακούφιση του πλησίον μας. Η υγεία των ανήμπορων ανθρώπων σε κάθε ελληνική ακριτική γωνιά αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει θέση και λόγο στο να υποστηρίξει και να υπηρετήσει την ανθρώπινη ανάγκη με αξιοπρέπεια και σεβασμό με αποφασιστικότητα και συνέπεια»


Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε την τοπική και υγειονομική κοινωνία της Λέρου ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξης στην υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των κατοίκων, τονίζοντας: 
«Μέσα από κάθε δράση μας, με φάρμακα, εμβόλια, εκστρατείες πρόληψης,  αγωνιζόμαστε όσο μπορούμε να ανακουφίσουμε τον άρρωστο όπου και αν βρίσκεται. Χρειάζονται οι κατάλληλες πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους γιατρούς να πλαισιώσουν τα νησιά μας αντί να φεύγουν στο εξωτερικό. Χρειάζεται δύναμη και δυναμική, μέσα από  έναν εθνικό σχεδιασμό αναδιάρθρωσης της υγείας, που στόχο θα έχει να σώζει ανθρώπινες ζωές και να διασφαλίζει την υγεία των κατοίκων σε όποιοι νησί της Ελλάδας και αν βρίσκονται.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο