900 παιδιά θα φιλοξενηθούν και την επόμενη περίοδο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 99 Kb|


Επιδεικνύοντας σταθερά την ίδια ευαισθησία που όλα αυτά τα χρόνια διακρίνει το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου, με σεβασμό στο Δημότη και στις οικογένειες της πόλης μας, και παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προσωπικά, πρωτοστατούν στην προσπάθεια για να συνεχίσουν οι Δημότες και τα παιδιά μας να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Για αυτό και στις αστήρικτες καταγγελίες τόσο δημοτικών παρατάξεων όσο και μεμονωμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου για την επόμενη περίοδο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συμπολίτες μας για το τί πραγματικά θα ισχύσει.

Αλήθεια πρώτη: 900 παιδιά θα φιλοξενηθούν την περίοδο 2011-2012 στους παιδικούς μας σταθμούς
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διασφάλισε ότι και την επόμενη περίοδο που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2011, θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς Παιδικούς μας Σταθμούς 900 παιδιά. Μεγαλύτερος δηλαδή αριθμός παιδιών από όσα φιλοξενήθηκαν σε καθημερινή βάση τη χρονιά που διανύουμε (περίπου 850 προσέρχονταν καθημερινά κατά μέσο όρο). Πετυχαίνουμε δηλαδή, παρά τη σημαντική μείωση κατά 35% του αριθμού των εργαζομένων στη συγκεκριμένη υπηρεσία να διατηρήσουμε ή και να αυξήσουμε τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουμε. Κάτι που κανένας Δήμος δεν έχει καταφέρει.

Αλήθεια δεύτερη: φιλοξενούμε περισσότερα παιδιά, με λιγότερο προσωπικό και δύο λιγότερους σταθμούς
Τη νέα περίοδο θα φιλοξενήσουμε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών, έχοντας στη διάθεσή μας μόλις 131 εργαζομένους (71 δηλαδή λιγότερους σε σχέση με τους 202 συνεργάτες, παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό που είχαμε στην αρχή της τρέχουσας περιόδου). Η μείωση αυτή οφείλεται στην απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει την ανανέωση των συμβάσεων που έληξαν, αλλά και να μην επιτρέψει καμία νέα πρόσληψη, εφαρμόζοντας τις επιταγές του μνημονίου και τις προβλέψεις του Καλλικράτη. Για να μπορέσουμε μάλιστα να εξασφαλίσουμε την ασφαλή φύλαξη και φιλοξενία των παιδιών, καταρχήν μεταφέρουμε προσωπικό από τους δύο σταθμούς που κλείνουν (ο ένας λόγω ανοικοδόμησης). Ενώ σταδιακά καταργούμε τα τμήματα φύλαξης βρεφών, γιατί απαιτούν διπλάσιο προσωπικό σε σχέση με αυτά των νηπίων. Για να μην αφήσουμε όμως ακάλυπτες τις οικογένειες με βρέφη που ήδη φιλοξενούνταν στους σταθμούς μας, θα διατηρήσουμε και την επόμενη περίοδο τμήματα φύλαξης βρεφών αλλά δεν δεχόμαστε νέες αιτήσεις. Σε αυτή τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση οδηγούμαστε εξαιτίας της αδυναμίας μας να προσλάβουμε το απαραίτητο προσωπικό. Και πρέπει να επισημάνουμε ότι στη λύση αυτή, δηλαδή της κατάργησης των βρεφικών τμημάτων, κατέφυγαν όλοι οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Αλήθεια τρίτη: διεκδικούμε από το Υπ. Εσωτερικών την έγκριση πρόσληψης 39 εργαζομένων με σύμβαση μίσθωσης έργου για ένα έτος, μέσω ΑΣΕΠ
Η σημερινή Διοίκηση δεν εφησυχάζει και διεκδικεί δυναμικά από την κεντρική εξουσία το δικαίωμα της να ενισχύσει τις εργαζόμενες οικογένειες της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό, με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ζητά την έγκριση για την πρόσληψη, μέσω ΑΣΕΠ, 39 εργαζομένων με σύμβαση έργου διάρκειας ενός έτους. Εφόσον η διεκδίκηση αυτή ευοδωθεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε άλλα 200 παιδιά στους παιδικούς μας σταθμούς.

Αλήθεια τέταρτη: ο Γ. Πατούλης έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις εργαζόμενες μητέρες του Αμαρουσίου
Η Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για τις ανάγκες της εργαζόμενης μητέρας. Το έργο της μιλά από μόνο του. Η δημιουργία την περίοδο 2007-2010 5 νέων, σύγχρονων και πρότυπων Παιδικών Σταθμών ( Αριστοτέλους – Κέντρο, Θεμιστοκλέους – Νέο Τέρμα, Στούντιο Α, Σωρού και Αναβρύτων – Νέας Λέσβου) το αποδεικνύουν. Ενώ άμεσα ξεκινά και η κατασκευή ενός νέου Παιδικού σταθμού στην Κοκκινιά. Το αποδεικνύει επίσης η πολιτική χαμηλών τροφείων, η οποία θα διατηρηθεί και τη νέα περίοδο στα ίδια επίπεδα, για τα εισοδήματα ως 45000 ευρώ.

Αλήθεια πέμπτη: διασφαλίσαμε δωρεάν φύλαξη και σίτιση για 526 παιδιά οικογενειών της πόλης, μέσω ΕΣΠΑ
Η Διοίκηση Πατούλη διεκδίκησε και εξασφάλισε μέσα από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», τη δωρεάν φύλαξη και σίτιση 527 παιδιών οικογενειών της πόλης. Η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την διετία 2011- 2013 είναι 3.334.950 ευρώ (1.667.475 για κάθε έτος), όταν την περίοδο 2010- 2011 ο Δήμος έλαβε 1.419.300 ευρώ. Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και την αύξηση στις θέσεις νηπίων και βρεφών, ιδιαίτερα σήμερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, παρέχεται η δυνατότητα σε περισσότερες εργαζόμενες μητέρες δικαιούχους, να μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, χωρίς την καταβολή τροφείων.

Αλήθεια έκτη: λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι δεν δεχθήκαμε αιτήσεις γονέων
Μια ομάδα συμπολιτών μας, που ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού, κινούμενη από προσωπικά συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζει ψευδώς ότι εκδιώξαμε μητέρες και δεν δεχθήκαμε αιτήσεις τους για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς μας σταθμούς. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν απαγόρευσε ούτε εξεδίωξε γονείς με αιτήσεις, το βρέφος των όποιων θα είναι 18 μηνών την 1/9/2011. Επίσης ,αλήθεια είναι ότι δεν δεχθήκαμε νέες αιτήσεις βρεφών που η ηλικία τους θα ήταν μικρότερη των 18 μηνών την 1/9/2011, γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω, καταργούμε σταδιακά και εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού τα βρεφικά τμήματα. Αλλά ξαναεγγράψαμε τα βρέφη που ήταν εγγεγραμμένα την προηγουμένη περίοδο, για να μη δημιουργήσουμε αναστάτωση στις οικογένειες τους.

Με έργα κι όχι με λόγια, η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στηρίζουν τις οικογένειες της πόλης, βρίσκονται στο πλευρό της εργαζόμενης μητέρας. Κι απαντούν με υπεύθυνο τρόπο στις άδικες και υστερόβουλες επικρίσεις ελάχιστων συμπολιτών μας, που δεν εκπροσωπούν πέραν του εαυτού τους και της «στενής παρεούλας» τους, κανέναν άλλον.

Επενδύουμε στη νέα γενιά της πόλης, διασφαλίζοντας ότι και τη νέα περίοδο θα φιλοξενούμε με αγάπη και υπευθυνότητα στους παιδικούς μας σταθμούς, με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων μας, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και με πολύ χαμηλό κόστος, πάνω από 900 παιδιά μαρουσιώτικων οικογενειών.

Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου
Νικόλαος Κάββαλος

Μετάβαση στο περιεχόμενο