8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας

Print Friendly, PDF & Email
 


Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Ιουλίου 2012
Ξενοδοχείο Alexander Beach Spa Hotel, Νέα Χηλή – Αλεξανδρούπολη
   


Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας πραγματοποιεί το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριό του στις 6 και 7 Ιουλίου 2012, στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: «Η Πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας».


Πρόκειται για την 8η κατά σειρά διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και τη 2η στη Βόρειο Ελλάδα στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του 2011 στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας κος Γιώργος Πατούλης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων Υγείας. Η επίκαιρη θεματολογία του συνεδρίου θα αναπτυχθεί από σημαντικές προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιατρούς, επιστήμονες της Υγείας και του Περιβάλλοντος που θα συμμετέχουν ως ομιλητές.          


Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, είναι ένα Εθνικό Δίκτυο αποτελούμενο από 140 Καλλικρατικούς Δήμους, πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που ως κύριο στόχο έχει την Προαγωγή της Υγείας των Πολιτών μέσα από την ανάπτυξη Πολιτικών και Δράσεων Υγειονομικής Ενημέρωσης του Κοινού και προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, καθώς και πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος.
    
Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Ιουλίου 2012


Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Alexander Beach Spa Hotel, στη Νέα Χηλή Αλεξανδρούπολης και απευθύνεται:
-Σε όλους τους Δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων Μελών, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους,
-Σε συνεργάτες των Δήμων και των ΝΠΔΔ που πλαισιώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και όλες τις υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας των Ο.Τ.Α.,
-Στους Τοπικούς Φορείς  και τα Στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα,
-Στους Επιστήμονες της Υγείας (Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Επισκέπτες Υγείας κλπ),
-Σε όλους τους Δημότες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους πρόληψης των νοσημάτων και τα προγράμματα των Δήμων στο τομέα αυτό.


Η θεματολογία του συνεδρίου θα εστιάσει κυρίως στους ακόλουθους τομείς:
-Πρόληψη Νοσημάτων και Προαγωγή της Υγείας στην Τοπική Κοινωνία
-Κοινωνικά Προγράμματα στους Δήμους
-Υγιές Περιβάλλον
-Τοπικές Πολιτικές για Υγιείς Πόλεις


Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων–Προαγωγής Υγείας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.).


Στο Συνέδριο καλούνται να λάβουν μέρος Ιατροί και άλλοι υγειονομικοί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της Δημόσιας Υγείας, Λειτουργοί και επισκέπτες Υγείας, καθώς και Φοιτητές των ιατρικών και παραϊατρικών επαγγελμάτων.


Με τη λήξη του Συνεδρίου θα δοθεί από τη Γραμματεία, πιστοποιητικό παρακολούθησης.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους δημότες.


Για το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε εδώ 


Για επιπλέον ενημέρωση:


Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας
Παλαιολόγου 9,  151 24 Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8067888
Fax: 213 2031950
e-mail: info@eddyppy.gr
website: http://www.eddyppy.gr/


Γραμματεία Συνεδρίου:
NEW EVENT GENERATION
Τηλέφωνο: 210 6533770, 210 6516988
Fax: 210 6031594
e-mail: eddyppy2012@neweventgeneration.gr


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο