8ο Οδοιπορικό Υγείας Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής: Τη φαρμακευτική αγωγή ανασφάλιστων ασθενών στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μ. Κισσάμου και Σελήνου, αναλαμβάνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Print Friendly, PDF & EmailO Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με το Γεν. του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κώστα Δήμτσα, και το  Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελήνου κ. Αμφιλόχιο, κατά την παράδοση του φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού.O Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, με το Γεν. του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κώστα Δήμτσα, και το  Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελήνου κ. Αμφιλόχιο, με τους τροφίμους του Αννουσάκειου Ιδρύματος.O Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, και ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελήνου κ. Αμφιλόχιος, κατά την προσφορά συμβολικών δώρων.


 Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης συνομιλεί με το μητροπολίτη Κισσάμου κο Αμφιλόχιο.


 Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης με τον Πρόεδρος του ΙΣ Χανίων κο Καστανάκη, το Μητροπλίτη Κισσάμου κο Αμφιλόχιο και το Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κο Δημτσα.


 

 


Νέους ορίζοντες συνεργασίας άνοιξαν με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου Β’ και του Αρχιεπίσκοπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιερά Μητρόπολης Κισσάμου και Σελήνου των Χανίων. Οι προοπτικές συνεργασίας συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη, στο πλαίσιο του 8ου Οδοιπορικού Υγείας, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και του Γενικού Διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κώστα Δήμτσα, ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελήνου κ. Αμφιλόχιου.


Σκοπός της επίσκεψης των εκπροσώπων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ήταν η στήριξη του Αννουσάκειο Ιδρύματος με την παράδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του ιδρύματος, τη μετάδοση τεχνογνωσίας και εμπειρίας, καθώς, επίσης, την ανάλυση των προβλημάτων του ιδρύματος και την εξέταση των προοπτικών συνεργασίας του με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.


Κατά την επίσκεψή τους στο Αννουσάκειο Ίδρυμα, ο κ. Πατούλης, και ο κ. Δήμτσας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους κλειστής και ανοιχτής περίθαλψης, καθώς και τη δομή ημιαυτόνομης διαβίωσης, να παρακολουθήσουν τα προγράμματα κινησιοθεραπείας, υδροθεραπείας και να συνομιλήσουν διεξοδικά με τους τροφίμους του ιδρύματος. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με το Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο, και τους συνεργάτες του προκειμένου να τεθούν οι βάσεις συνεργασίας που θα δρομολογηθούν στο άμεσο μέλλον.


«Υιοθετούμε σήμερα τις φαρμακευτικές αγωγές των τροφίμων του Αννουσάκειου ιδρύματος. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη μοναδική αυτή δομή πρωτοβάθμιας νοσηλεία που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην αποθεραπεία, στην ανοιχτή και κλειστή νοσηλεία ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, με ανίατα νοσήματα, ασθενών. Σε συνεργασία με το Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο, τον πατέρα Αντώνιο αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος, αναλαμβάνουμε την κάλυψη στη φαρμακευτική περίθαλψη των χρονίως παρσχόντων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συγχαίροντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στο Αννουσάκειο. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα είναι κοντά τους για οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων όσο και ιατρικών πράξεων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και τον Πρόεδρο του κ. Καστανάκη.


«Σήμερα ανοίγει με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου, ένας νέος ορίζοντας σε μια αγαστή συνεργασία. Το πρώτο βήμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Αννουσάκειο είναι η υιοθέτηση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών. Το δεύτερο βήμα είναι η στήριξη σε τρόφιμα και υγειονομικό υλικό, ενώ καθοριστικής σημασίας είναι η συνεργασία που ξεκινάμε με το Αννουσάκειο και το πρότυπο κέντρο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ των ασθενών με Alzheimer και άλλες ανίατες νόσους, και του Καρέλειου ιδρύματος, για την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων στην αντιμετώπιση των ασθενών κλειστής περίθαλψης» σημείωσε ο Διευθυντής της Αποστολής κ. Δήμτσας.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, συγκινημένος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον  Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το φιλανθρωπικό οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της στήριξης και της μετάδοσης στην τεχνογνωσία σε κάθε επίπεδο λειτουργίας του ιδρύματος. «Είμαστε τυχεροί γιατί αισθανόμαστε ότι είστε δίπλα μας και μας στηρίζετε. Σήμερα ξεκινάμε μια άλλη διάσταση ιατρικής διακονίας σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Ευχαριστούμε τον κ. Πατούλη, και τον κ. Δήμτσα, για την παρουσία τους εδώ που θα σημάνει σήμερα και καινοτόμες πρωτοβουλίες στην περίθαλψη των ασθενών μας».


Την υιοθέτηση της θεραπείας χρονίως πασχόντων οικονομικά αδύναμων πολιτών και ηλικιωμένων μέσα από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου ξεκίνησε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τον Ιανουάριο 2013 σε συνεργασία με τον Σ.Φ.Ε.Ε ώστε να προμηθεύονται σε μηνιαία βάση οι ασθενείς τη φαρμακευτική τους αγωγή, με στόχο να μη μείνει κανείς «χωρίς γιατρό και φάρμακο».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο