7.600.000 ευρώ εξασφάλισε ο Γ. Πατούλης για την βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

|download .jpg file 167KB||download .jpg file 268KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου διεκδίκησε και πέτυχε να εγκριθεί η χρηματοδότηση από τη Νομαρχία Αθηνών , ώστε να προχωρήσει στην ανάπλαση του Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου με βιοκλιματική σχεδίαση

Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από την κατανομή των κονδυλίων της Νομαρχίας της Αθήνας, που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου διεκδίκησε και πέτυχε να ψηφιστεί κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η έγκριση για τη διάθεση του ποσού των 7.600.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, η παρέμβαση αυτή αφορά συνολική έκταση 16.000 τ. μ. και περιλαμβάνει την ενιαία διαμόρφωση του δικτύου πεζοδρόμων από φυσικά, γήινα υλικά που θα ακολουθούν τις αρχές της βιοκλιματικής σχεδίασης, στις οδούς Ερμού -Μητροπόλεως – Πλατεία Κασταλίας, Δήμητρος, Πλαστήρα, Διάμεση, Διονύσου.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Μετά τις αποτυχημένες παρεμβάσεις του παρελθόντος, που έκαναν χειρότερη την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, το Μαρούσι αλλάζει προς το καλύτερο. Σχεδιάζουμε έργα και παρεμβάσεις με βιοκλιματικά κριτήρια, με στόχο να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Μαρούσι , ένα προάστιο φιλικό και ανθρώπινο. Η πολύ καλή σχέση και συνεργασία που έχουμε με το Νομάρχη Αθηνών, τον κ. Σγουρό, είχε αποτέλεσμα. Και θέλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη για τη θετική του στάση απέναντι στη διεκδίκηση της Δημοτικής μας Αρχής».

Η συνολική επιφάνεια της περιοχής, την οποία αφορά η ανάπλαση, έχει έκταση 273.726 τ. μ. Το σχέδιο ανάπλασης περιλαμβάνει διαμόρφωση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον καθηγητή του τμήματος Φυσικής κύριο Σανταμούρη, βιοκλιματικού μοντέλου ανάπλασης του κέντρου του Αμαρουσίου καθώς και διαμόρφωση των οδικών αξόνων κίνησης των οχημάτων. 
 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο