5ο ετήσιο Συνέδριο Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 122KB|
/wp-content/uploads/legacy/appdata/usertexts/images/2009/_4/1.zip

|download file .jpg 121KB|Γιώργος Πατούλης: «Θεμελίωση ενός ενεργητικού και προληπτικού συστήματος υγείας για το νοικοκύρεμα και τη μείωση των δαπανών υγείας»

Οι σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις  που προωθούνται από την πολιτεία και  έχουν αναγάγει  την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πυλώνα του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 5oυ ετησίου Συνεδρίου του Διαδημοτικού  Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Απριλίου, στο Μέγαρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.)

Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος και  ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης. Το διήμερο Συνέδριο παρακολούθησαν περισσότεροι από  600 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων  Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους 136 Δήμους – μέλη του Δικτύου.


Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο υπουργός Υγείας Δημήτρης  Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει και προσβλέπει στη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην υλοποίηση του μεγάλου εγχειρήματος, του ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. «Γι’ αυτό στηρίζουμε θεσμικά και ενδυναμώνουμε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.


Ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου  Υγείας και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης, τόνισε ότι οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε σχέση με την Κεντρική Εξουσία.
«Γνωρίζοντας μάλιστα το πως λειτουργούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τα συστήματα πρόληψης υγείας, πιστεύουμε πως ήρθε επιτέλους η ώρα και στη χώρα μας οι Ο.Τ.Α. ν’ αναλάβουν αρμοδιότητες στον τομέα της υγείας, στη διαδημοτική συνεργασία για την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης υγείας.
Το νοικοκύρεμα των οικονομικών και η μείωση των δαπανών υγείας περνά μέσα από τη θεμελίωση ενός ενεργητικού και προληπτικού συστήματος υγείας, που δεν περιορίζεται απλά στη διαχείριση κρίσεων αλλά θα δίνει βάρος στην πρόληψη των κρίσεων και θα ανταποκρίνεται με επιτυχία στη διευρυμένη ζήτηση για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.»


Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο φιλοξενών Δήμαρχος Πειραιά, κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο βουλευτής και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Παναγιώτης Μελάς, ο βουλευτής Νομού Καρδίτσας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, η κα Δήμητρα Αράπογλου, Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΛΑΟΣ, η κα Νικολέτα Μεθωνίου, Μέλος του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο κ. Γιάννης Τόλιος, Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Διονύσιος Μπεχράκης, Πρόεδρος ΟΛΠ, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Δήμαρχος Χαλανδρίου, Εκπρόσωπος ΚΕΔΚΕ, η κα Βαρβάρα Ανεμοδούρα, Πρόεδρος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο κ. Κωνσταντίνος Κούβαρης, Πρόεδρος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά και ο κ. Δημήτρης Μαυρίδης, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.


Επίσης, κατά την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου βραβεύτηκε ο Πρόεδρος του συλλόγου  «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.
 


Μετάβαση στο περιεχόμενο