545 τεμάχια παλαιού ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρέδωσε για ανακύκλωση ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ παλαιός ηλεκτρονικός εξοπλισμός του Δήμου Αμαρουσίου παραδίδεται για ανακύκλωση, μετά την αφαίρεση όλων των χρήσιμων ανταλλακτικών.
|download file .jpg 149KB|


Γ.Πατούλης: Η προστασία του περιβάλλοντος και η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μας αφορά όλους, αφορά το μέλλον των παιδιών μας και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.


Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπόρος στην προώθηση της ανακύκλωσης, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, για δεύτερη φορά μέσα στα δύο τελευταία χρόνια στέλνει στην ανακύκλωση τον παλαιό εξοπλισμό του, που έχει κριθεί ως ακατάλληλος για οποιαδήποτε χρήση, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω βλάβης με ασύμφορο κόστος ανταλλακτικών ή επισκευής.  


545 είδη παλαιού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, που είχε αποσυρθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, παραδόθηκαν στην εταιρεία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., η οποία αποτελεί τον υπεύθυνο φορέα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Συλλογικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η αφαίρεση όλων των χρήσιμων ανταλλακτικών.  Ειδικότερα παραδόθηκαν:
– 87 ηλεκτρονικοί υπολογιστές       
– 70 οθόνες υπολογιστών
– 43 εκτυπωτές, πολυμηχανήματα, σαρωτές  
– 58 λοιπά είδη (fax, ups, φωτοτυπικά, κ.τ.λ.)
– 42 πληκτρολόγια υπολογιστών
– 12 ποντίκια ηλεκτρονικών υπολογιστών
– 41 τροφοδοτικά υπολογιστών
– 192 σκληροί δίσκοι υπολογιστών
 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της νέας αυτής περιβαλλοντικής δράσης του Δήμου Αμαρουσίου τονίζει την καθοριστική σημασία που έχει η ανακύκλωση στην προστασία του περιβάλλοντος, προτρέποντάς μας να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας αυτή τη ωφέλιμη συνήθεια, παραδίδοντας στην ανακύκλωση ότι δεν μας είναι πλέον χρήσιμο και όχι να το απορρίπτουμε στο περιβάλλον.
«Η ανακύκλωση αποτελεί ζήτημα συλλογικής, αλλά και προσωπικής προσπάθειας. Η προστασία του περιβάλλοντος και η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μας αφορά όλους, αφορά το μέλλον των παιδιών μας και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι.  Με τη σημερινή παράδοση στην ανακύκλωση του παλαιού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο Δήμος Αμαρουσίου και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, στέλνουν το μήνυμα της συμμετοχής και της ευαισθητοποίησης σε δράσεις που αποτελούν «ανάσα ζωής» για το περιβάλλον.»


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προμηθευτεί από το 2008 τρία ειδικά απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση από την ΕΕΑΑ.  
Έχει ανακηρυχθεί επίσης πρώτος Δήμος στο Λεκανοπέδιο, μετά το Δήμο της Αθήνας στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ σημαντική είναι η συμμετοχή του σε προγράμματα για την ανακύκλωση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο