5 νέα λεωφορεία για τη Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου. Τελετή Παραλαβής Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009, 6 το απόγευμα, πλατεία ΗΣΑΠ

Print Friendly, PDF & Email

Προωθώντας ένα νέο μοντέλο αστικών μετακινήσεων, φιλικότερο για το περιβάλλον, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά στην παραλαβή 5 νέων λεωφορείων με τα οποία θα ενισχύσει τον υφιστάμενο στόλο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου.

Η τελετή παραλαβής των 5 οχημάτων θα γίνει από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 18:00, στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Τα 5 λεωφορεία έχουν μισθωθεί από την ΕΘΕΛ έναντι του πολύ χαμηλού τιμήματος των 2.500 ευρώ ετησίως, είναι μοντέλα του 1997 , ενώ μετά από παρέλευση έξι χρόνων θα ανήκουν στην ιδιοκτησία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι μεγαλύτερου μεγέθους από τα ήδη υπάρχοντα, γι’ αυτό θα χρησιμοποιηθούν σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση.

Επίσης είναι νεότερης ηλικίας από τα ήδη υπάρχοντα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουν μικρότερο κόστος συντήρησης και λειτουργίας, άρα θα εξοικονομούνται σε ετήσια βάση σημαντικά ποσά, προς όφελος των δημοτών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια πέντε νέων μίνι λεωφορείων, τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν παλαιότερα και να ενισχύσουν το έργο της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ο διαγωνισμός και η προμήθεια των νέων αυτών λεωφορείων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2009.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι από τις αρχές του 2010 να έχει ξεκινήσει η διαδικασία σταδιακής αντικατάστασης των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ώστε οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται με σύγχρονα λεωφορεία, φιλικά στο περιβάλλον, με χαμηλό κόστος συντήρησης.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο