40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Πάμε για μια Νέα Ελλάδα μέσα από τις ρίζες των παραδόσεών μας »

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Παναττικό Φεστιβάλ Παράδοσης: «Χοροί της Πατρίδας μας – Ήθη και έθιμα», στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ (Μαρούσι), στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», –παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ)., που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο αυτοδιοικητικό κάλεσμα, με επίκεντρο την ανάδειξη των Παραδόσεων της Πατρίδας μας, των ηθών και εθίμων που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την ιστορική φυσιογνωμία του Έλληνα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την αφιλοκερδή προσπάθεια εκατοντάδων χορευτών απ’ όλη την Αττική. Το Φεστιβάλ Παράδοσης, που φιλοξενήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους πυλώνες πολιτιστικής εξωστρέφειας που πρεσβεύει ο Τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, πετυχαίνοντας το στοίχημα της διαδημοτικής συνένωσης και της προαγωγής της τοπικής κουλτούρας, σε ένα κοινό πλαίσιο παραδοσιακών αξιών, με τη δημιουργική καθοδήγηση της Κ.Ε.Δ.Ε.

«Πάμε για μια Νέα Ελλάδα μέσα από τις ρίζες των παραδόσεών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά εκ μέρους του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας τα διαδημοτικά δρώμενα.  Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Θεωρούμε χρέος μας ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τις αξίες, τα ήθη και έθιμα που διατηρούνται από την εποχή του Ομήρου, τις παραδόσεις που είναι άρρηκτα δεμένες με τις διαφορετικές κουλτούρας της χώρας μας και συνθέτουν το βαθύτερο νόημα της εθνικής μας ταυτότητας. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου παναττικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε και δώσαμε την ευκαιρία σε δεκάδες συλλογικές ομάδες Δήμων της Αττικής να αναδείξουν το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και να συνθέσουν ένα μοναδικό φάσμα ιστορικής ελληνικής φυσιογνωμίας, μέσα από τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αντλούμε δύναμη μέσα από κάθε διαδημοτική πρωτοβουλία και συνεχίζουμε να διευρύνουμε τα πεδία αυτοδιοικητικής συνύπαρξης και πολιτιστικής ανατροφοδότησης».

Παράλληλα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα ΣταυράκηΠατούλη, ευχαρίστησε από καρδιάς όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους που συμμετείχαν στο παραδοσιακό αντάμωμα των Δήμων της Αττικής, θεμελιώνοντας όπως τόνισε «το αμάλγαμα της πολιτιστικής διαδημοτικής μας σύνθεσης». Όπως ανέφερε η κα Πατούλη «Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις παραδοσιακές αξίες, στην προβολή της εθνικής μας ταυτότητας, διαμορφώνοντας κίνητρα και ερεθίσματα στους νέους, αναδεικνύοντας την Ελλάδα της καρδιάς μας, μέσα από την αυτοδιοικητική μας πορεία». «Είναι μοναδικό να βλέπεις τα νέα παιδιά να συμμετέχουν, δίνοντας την ψυχή τους, στα παραδοσιακά δρώμενα, στέλνοντας μηνύματα Ελπίδας και Αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ παράλληλα προσκάλεσε τους παρευρισκόμενους και στις επόμενες εκδηλώσεις – Φεστιβάλ που υλοποιεί ο Φορέας στις 9 Δεκεμβρίου (Εορταστική Συναυλία Αγάπης, Δημοτικό Θέατρο Πεύκης) και στις 17 & 18 Δεκεμβρίου (Ημέρες κλασικής και έντεχνης μουσικής, Δημοτικό Θέατρο Πεύκης).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν σχεδόν 40 αντιπροσωπευτικά Σωματεία – Σύλλογοι και Φορείς Δήμων της Αττικής με τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους. Παράλληλα το διήμερο Φεστιβάλ υποστήριξαν ως χορηγοί επικοινωνίας ραδιοφωνικά και ηλεκτρονικά Μέσα.

Το Φεστιβάλ Παράδοσης στις 3 & 4 Δεκεμβρίου τίμησαν με την παρουσία τους:

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Πρόεδρος Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Δήμαρχος Αμαρουσίου, Μ. Σταυράκη Πατούλη Εντ. Σύμβουλος Πολιτισμού Ε.Δ.Δ.Π.Υ.Υ. Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Χαλιώτη Ρένα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου, Κόκκαλης Βασίλης Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αμαρουσίου, Πέππας Νικόλαος Πρόεδρος ΚΕΔΑ Δήμου Αμαρουσίου, Καρλαύτης Δημήτρης Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου & Συντονιστής Δημοτικής Αρχής, Κατσίγιαννης Επαμεινώνδας Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου – Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Βλάχου – Σταματάκη Ελένη Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου – Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πέτρος Κόνιαρης Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου, Μπούσουλα Άντα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πεντέλης, Γεωργουλόπουλος Διονύσιος Αναπληρωτής Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Μπουλαμάτση Κωνσταντίνα Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού, Τόλιας Μιχάλης Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ωρωπού, Σωτήρχου Δήμητρα Αντιπρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ωρωπού, Λιοδακάκης Δημήτρης Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ “Αριστοδίκης” Δήμου Σαρωνικού, Χατζηκωνσταντίνου Άννη Διευθύντρια των Κέντρων Ντάνκαν Δήμου Βύρωνα, Φραγκάκης Γιώργος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιλίου, Κονιτοπούλου Στέλλα Υπεύθυνη χορευτικών παραδοσιακών χορών και μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού ΒΙΚΕΛΑΣ Δήμου Κηφισιάς, Δημήτρης Κωνστάντος Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δεληγιάννης Μίμης Προέδρος Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Λαυρεωτικής, Ριφιώτης Χρήστος Πρόεδρος Συλλόγου Επιμορφωτικού Συλλόγου Βάρης, Μιλιόγλου Θεόφιλος Πρόεδρος Πολιτιστικού και Πνευματικού Ομίλου Ν. Παλατιών Δήμου Ωρωπού, Μαγιάτης Γεώργιος Γραμματέας Συλλόγου Γκιουλμπαξέ – Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Δήμου Πεντέλης, Γκατζόλης Παναγιώτης Πρόεδρος Αγ. Γεωργίου Γκιουλμπαξέ, Βήχου Κωνσταντίνα Πρόεδρος “Ο Κέρκης”, Τάκης Αποστόλης Κωνσταντίνος Πρόεδρος “Βάκχαι”, Σηφάκης Κωνσταντίνος Πρόεδρος “Κρηταγενής Ζευς”, Θεοδοσίου Διονύσιος Πρόεδρος “Χοροταξιδευτές”, Σαμαρά Χριστίνα Πρόεδρος “Μυρρίνους”, Σουλελέ Λίτσα Πρόεδρος “Μόλυβος”, Πορίχης Δημήτρης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τζιάς, κκ Βαρτζελιώτης & Λαμπροπούλου Ομότιμοι Καθηγητές Πανεπιστημίου, Γ. Κοτζίδης Πρόεδρος “Αταλα” Καλλιθέας, Ρούσσας Χρήστος Πρόεδρος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Χάκας Βασίλης Πρόεδρος Δανακιωτών Νάξου, Κοσμάκης Δημήτρης εκπρόσωπος Συλλόγου Ποντίων. 

 

Σχετικά αρχεία40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (1)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (2)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (3)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (4)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (5)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (6)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (7)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (8)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (9)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (10)


40 Δήμοι και πλήθος κόσμου στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρούσι που διοργάνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε (11)

Μετάβαση στο περιεχόμενο