35 αυθεντικά οχήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email 

download _.jpg file 46 KB
Ο Δήμος Αμαρουσίου κατά τη φετινή παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη, θέλοντας να ενισχύσει την ιστορική μνήμη, θα παρουσιάσει 35 αυθεντικά οχήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων θα συμμετάσχει στην παρέλαση παρουσιάζοντας 35 αυθεντικά οχήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ των οποίων τεθωρακισμένα, μοτοσικλέτες και μεταφερόμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα, ενώ όσοι θελήσουν, θα έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν κι από κοντά, καθώς θα παραμείνουν στην Πλατεία Ευτέρπης για στατική επίδειξη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας έχει ως εξής:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2007

. Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

. Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων από μαθητές, σπουδαστές φοιτητές, προσκόπους που θα προσέλθουν με επικεφαλείς τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2007

07:30 Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών

10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη Δοξολογία θα παραστούν ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, και όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης, των Σχολείων, των Συλλόγων, των ΝΠΔΔ, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των Προσκόπων Αμαρουσίου και άλλων φορέων της πόλης.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη. Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής. – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:30 Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, σπουδαστών, μαθητών, Οδηγών και Προσκόπων.
Δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βας. Σοφίας 85,έναντι Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης).

17:00 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο