33 εκατομμύρια ευρώ όφελος, από το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου της αναχρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου.
Η διαδικασία αυτή κράτησε περίπου έξι μήνες, έγινε σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας μέσα από την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση της με αυξημένη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Το όφελος για τα ταμεία του Δήμου Αμαρουσίου από τα χαμηλότερα επιτόκια των νέων δανείων σε σχέση με αυτά που είχε δανειστεί στο παρελθόν, θα ξεπεράσει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.  Ενώ παράλληλα:  • θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων
  • θα εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές
  • θα χρηματοδοτηθεί με τμήμα του δανείου ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων σε όλη την πόλη, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά, το κέρδος για την τσέπη των δημοτών του Αμαρουσίου από την αναχρηματοδότηση των δανείων και τη ρύθμιση που διεκδίκησε και πέτυχε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαγραφή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στον Οργανισμό Εργασίας από ΙΚΑ και Εφορία, θα ξεπεράσει τα 33 εκατομμύρια ευρώ.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Με νοικοκύρεμα, σωστή διαχείριση και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, ο Δήμος Αμαρουσίου γυρίζει σελίδα. Διασφαλίζουμε στην πόλη μια νέα αναπτυξιακή προοπτική και δημιουργούμε έναν ισχυρό Δήμο με νοικοκυρεμένα οικονομικά.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο