2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 200KB|


|donwload file .jpg 175KB||donwload file .jpg 240KB|


 


Γ. Πατούλης: Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες προσφέρουν ευκαιρίες για ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στη γνώση, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Την έναρξη του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημοτικών Βιβλιοθηκών κήρυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009, παρουσία των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών κας Μωϋσίδου, του Υπουργείου Πολιτισμού κας Παναγοπούλου, της ΤΕΔΚΝΑ κ. Γεωργόπουλου και εκ μέρους της ΝΔ  του κ. Κόλλια. Παραβρέθηκαν επίσης ο καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας & Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Παν/μίου κ. Γ. Μπώκος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθήνας ΣΕΒΑ κ. Λ. Ρινόπουλος, καθώς και πολλοί φίλοι των Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος με γραπτό μήνυμα του. Επίσης γραπτό χαιρετισμό απέστειλαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Α. Δημητρίου και η Προϊσταμένη ΑΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης Θες/νίκης κα Έλση Πιτιλάκη.
 
Το διήμερο συνέδριο διεξάγεται, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από την   Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, της οποίας η Πρόεδρος κα Κυριακοπούλου στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο συνέδριο.   

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος τόνισε την ανεκτίμητη προσφορά των Δημοτικών Βιβλιοθηκών στις τοπικές κοινωνίες, ως μέσα διαπαιδαγώγησης και ανάπτυξης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, που συμβάλλον αφ΄ ενός στη μετάδοση γνώσης και πληροφορίας και αφ’ ετέρου στη δια βίου μάθηση των πολιτών και την εξοικείωση τους με τις σύγχρονες υπηρεσίες πληροφόρησης.
Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες σημείωσε «προσφέρουν ευκαιρίες για ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στη γνώση, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την πρόοδο.»

Στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία η Βορέειος Βιβλιοθήκη, η οποία αποτελεί ένα πνευματικό φάρο για κάθε άνθρωπο που θέλει να αντλήσει πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα, να εξοικειωθεί με τις σύγχρονες μορφές διάδοσης της γνώσης ή απλά να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες.        

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε τα αποτελέσματα του φετινού συνεδρίου να φέρουν τις πόλεις πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων τους, εκφράζοντας την ελπίδα η Πολιτεία να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Δήμοι ,ώστε να φέρουν τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες πιο κοντά στους πολίτες και να τις καταστήσουν απαραίτητα «εργαλεία» για την πρόσβαση στη γνώση και τη μάθηση.       

Στην εκδήλωση ο Δ/ντης Βιβλιοθηκών της Κύπρου κ. Φίλιππος Τσιμπόγλου απένειμε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη.

Εκ μέρους των συνέδρων τιμητική πλακέτα απενεμήθη στη γενική πρόξενο της Ουγκάντα κα Β. Αλεξανδράκη για το κοινωνικό και Πολιτιστικό έργο της.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο