29η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

9 & 10 Οκτωβρίου 2018, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 29η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 κατά τις ώρες 9:00 – 13:30
  • Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 κατά τις ώρες 14:00 – 19:30
     

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.                                                                                                                          

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων, με τη συμμετοχή μας στην 29η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.
«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να κρατάμε «ζωντανή» τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Την προσπάθειά μας αυτή, στηρίζουν και ενισχύουν οι εθελοντές αιμοδότες μας, που μέσα από την αξιέπαινη προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Απευθύνουμε πρόσκληση, στον καθένα χωριστά που μπορεί να δώσει αίμα, να συμμετέχει στην 29η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας,  ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διατήρηση της ελπίδας για ζωή, των συμπολιτών μας που θα βρεθούν στην ανάγκη για μετάγγιση αίματος.»                  

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

 

Σχετικά αρχεία29η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Αμαρουσίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο