28η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

12 & 13 Ιουνίου 2018, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 28η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 κατά τις ώρες 9:00 – 13:30
  • Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 κατά τις ώρες 14:00 – 19:30
     

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.                                                                                                                          

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων, με τη συμμετοχή μας στην 28η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Με την αξιέπαινη προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης των εθελοντών αιμοδοτών μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια να κρατάμε «ζωντανή» τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.
Καλούμε, όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην 28η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας, προσφέροντας, μαζί, με τα λίγα λεπτά από το χρόνο τους, τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να καλύψουν τις ανάγκες των ιδίων ή των αγαπημένων τους προσώπων σε αίμα για τη διατήρηση άσβεστης της ελπίδας για ζωή»
σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Πατούλης.            

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο