27 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα ο απολογισμός της συλλογής φαρμάκων στο Ψυχικό

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο Δήμαρχος Ψυχικού Π.Ξυριδάκης, ο αντιδήμαρχος κ.Παπαχρόνης, η φαρμακοποιός Α.Παππροκοπίου και οι εθελοντές Κ.Περέα, Σ.Πέτσα, Π.Ποταμού, Στ.Πόθου.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο ΣΚΑΙ  βρέθηκαν σήμερα στην Αγ.Σοφία του Ψυχικου για τη συλλογή φαρμάκων στη δράση όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία, μια δράση που στηρίχθηκε δυναμικά από το Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης και εστέφθη με μεγάλη επιτυχία.


Δεκάδες περαστικοί αλλά και δεκάδες πολίτες του Ψυχικου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συλλογής φαρμάκων και προσέφεραν είτε αυτά που τους περίσσευα είτε αγορασμένα από φαρμακεία φάρμακα γι αυτό το σκοπό. Η συμμετοχή του κόσμου ηταν συγκινητική και η προσφορά τους, για την καθένα συνειδητή, και για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πολύτιμη.


Ο απολογισμός ηταν απρόσμενος: 27 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για να ακολουθήσει εκεί τις επόμενες μέρες η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους.


Τα φάρμακα προορίζονται για τους φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και χορηγούνται κατόπιν ιατρικής συνταγής. Αν οι ανασφάλιστοι ασθενείς, δεν έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό, καλό είναι να κλείνουν ραντεβού και για δωρεάν ιατρική εξέταση στο 210 3847374 και στη συνέχεια να προσέρχονται για φάρμακα κατόπιν συμβουλής γιατρού.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 πρωι με 5:00 απόγευμα και εξυπηρετεί φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες με την προσκόμιση του ληχθεντος βιβλιαρίου υγείας, το ΑΜΚΑ και την προσωπική τους ταυτότητα ή την κάρτα ανεργίας.
 
Στη συγκέντρωση φαρμάκων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο Δήμαρχος Ψυχικού Π.Ξυριδάκης, ο αντιδήμαρχος κ.Παπαχρόνης του Δήμου Ψυχικού, η φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής Α.Παπαπροκοπιου και οι εθελοντές Κ.Περέα, Σ.Πέτσα, Π.Ποταμού, Στ.Πόθου και στελέχη του ΣΚΑΙ και του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο