22 τόνους επισιτιστικής βοήθειας μοιράστηκαν στην πρώτη δράση του προγράμματος, έξι Δήμοι του Βορείου Τομέα Αττικής της σύμπραξης «Αλμάθεια» υπό τον συντονισμό του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με τη διανομή περίπου 22 τόνων ροδάκινων εγχώριας παραγωγής, πρώτης ποιότητας, σε συνολικά έξι δήμους του Βορείου Τομέα Αττικής που απαρτίζουν την Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου, ξεκίνησε η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Η κοινωνική σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, και τη συμμετοχή άλλων πέντε δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής σε έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος στη βάση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού είναι εκείνη με κατεξοχήν την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.

Η παράδοση της επισιτιστικής βοήθειας στους δικαιούχους της σύμπραξης, Δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Παπάγου – Χολαργού, Μεταμόρφωσης πραγματοποιήθηκε ομαλά υπό την επίβλεψη της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ελένη Βλάχου Σταματάκη, σε χώρο στάθμευσης στο Ο.Α.Κ.Α όπου κάθε Δήμος και φορέας με δικά του μέσα παρέλαβε τις ποσότητες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μεταμόρφωσης παρέλαβε 3 τόνους, ο Δήμος Πεντέλης 3,2 τόνους, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού 1,6 τόνους, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού 1,6 τόνους, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης 3,2 τόνους, ενώ ενισχύθηκαν, επίσης, η Μητρόπολη Αμαρουσίου με 800 κιλά, το Χαμόγελο του Παιδιού με 2,4 τόνους, το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με 1,6 τόνους. Ο Δήμος Αμαρουσίου την ποσότητα των 4,5 τόνων περίπου διέθεσε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, και συγκεκριμένα σε περισσότερους από 400 ωφελούμενους βάσει των κοινωνικοοικονομικών τους χαρακτηριστικών, σε ιδρύματα όπως το Αμαλίειο, και ενορίες της πόλης.

Παρών στη διάρκεια της παράδοσης ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώντας Κατσιγιάννης, που συνέβαλε στο συντονισμό των εξωτερικών συνεργείων και των οχημάτων του Δήμου για τη μεταφορά της ποσότητας που απορρόφησε ο Δήμος τόσο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και στους άλλους φορείς.

«Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες και οι ανάγκες τους. Η προσπάθεια και η επιμονή μας στην εμπέδωση του σημαντικού ρόλου που έχουν οι ΟΤΑ α’ βαθμού για την επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος είχε θετικό αποτέλεσμα.
Επιδιώκουμε ενωμένοι στη δύσκολη αυτή συγκυρία να προσφέρουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην  στερείται τα προς το ζην. Η αρχή έγινε με την πρώτη αυτή διάθεση και θα συνεχιστεί το ίδιο οργανωμένα και με επόμενες δράσεις. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διενέργεια της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής»
δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, με την ευκαιρία της πρώτης παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.   

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Ε1, Ε9 2015 και Κωδικό TAXIS.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπα από τη διάρκεια της παράδοσης του φορτίου της πρώτης δράσης επισιτιστικής βοήθειας.


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια της παράδοσης του φορτίου της πρώτης δράσης επισιτιστικής βοήθειας.


Στιγμιότυπα από τη διάρκεια της παράδοσης του φορτίου της πρώτης δράσης επισιτιστικής βοήθειας.


Στιγμιότυπα από τη διανομή της βοήθειας στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπα από τη διανομή της βοήθειας στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο