20.000 νέα δεντρύλλια φύτεψαν στην Πεντέλη οι εθελοντές και εργαζόμενοι του ΣΠΑΠ με την ενεργό συμμετοχή του Προέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Στεργίου, τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχο Κηφισιάς Ν. Παναγιώτου, τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου και μέλος του Δ.Σ. Στ. Τσιπουράκη, το Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Καρλαύτη, το Δ/ντή του ραδιοφωνικού σταθμού Α. Προτοσάλτε, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» Α. Αϊβαλιώτη,τον Πρόεδρο Συνταξιούχων Β. Ζώης και εθελοντές.
|download file .jpg 184KB|


 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γ. Πατούλης με τα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αμαρουσίου και άλλα παιδιά που ήλθαν με τους γονείς για τη δεντροφύτευση της Πεντέλης.
|download file .jpg 243KB|

 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με μέλη από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ραφήνας.
|download file .jpg 156KB|

 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γ. Πατούλης και ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ν. Πέππας με μαθητές της  Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 223KB|

 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γ. Πατούλης ευχαριστεί τους εργαζόμενους για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της δεντροφύτευσης.
|download file .jpg 188KB|

 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Γ. Πατούλης συμμετέχει ενεργά στη μεγάλη δεντροφύτευση της Πεντέλης.
|download file .jpg 254KB|

 
Πλήθος εθελοντών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ και συμμετείχαν στην πρώτη μεγάλη δεντροφύτευση της φετινής χειμερινής περιόδου.
|download file .jpg 166KB|


Μία νέα μεγάλη δεντροφύτευση σε δύσβατη περιοχή πάνω από το κοιμητήριο Πεντέλης, την πρώτη της φετινής χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και το τμήμα Αναδασώσεων Πεντέλης,στις 11 Δεκεμβρίου 2011.


Το κάλεσμα του Συνδέσμου βρήκε ανταπόκριση σε εκατοντάδες πολίτες εθελοντές, που χρησιμοποιώντας τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, που είχαν δρομολογηθεί γι’ αυτό το σκοπό, ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, από νωρίς το πρωί της Κυριακής ανηφόρησαν προς την Πεντέλη για να συνδράμουν στην προσπάθεια του Συνδέσμου να πρασινίσει και πάλι το βουνό.         


Στην περιβαλλοντική δράση σημαντική ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών. Αξιοποιώντας την ηλιόλουστη μέρα οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί Αμαρουσίου, οι Ναυτοπρόσκοποι Ραφήνας, η Περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, αλλά και αρκετά παιδιά με τους γονείς τους συμμετείχαν στην δεντροφύτευση. Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία και συμμετοχή συλλόγων και φορέων των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου, αλλά και φορέων από την υπόλοιπη Αττική.      


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε ενεργά στη δεντροφύτευση και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχία της φύτευσης 20.000 νέων δέντρων σε μία δύσκολη πλαγιά της Πεντέλης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εθελοντική και περιβαλλοντική ευαισθησία τους, καθώς και για τη συμβολή τους στην αναδάσωση  της Πεντέλης. Απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν και στις επόμενες περιβαλλοντικές δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο ΣΠΑΠ κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο.
Παρόντες στη δεντροφύτευση ήταν επίσης μέλη της Διοίκησης του ΣΠΑΠ και εκπρόσωποι των 12 Δήμων μελών.


Οι εθελοντές με την άφιξή τους στο σημείο συνάντησης κοντά στο κοιμητήριο Πεντέλης, αφού προμηθευόταν κατ’ αρχήν με μπλουζάκι και καπελάκι του ΣΠΑΠ και φυλλάδιο με οδηγίες για τη σωστή φύτευση των δενδρυλίων στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου τους έδιναν  πληροφορίες και τους προμήθευαν με τα απαραίτητα σκαπτικά για τη φύτευση.


Της δεντροφύτευσης είχε προηγηθεί προετοιμασία του εδάφους (διάνοιξη δρόμου, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των οχημάτων και των μηχανημάτων για τη διάνοιξη των οπών, καθώς και τη μεταφορά των δεντρυλλίων που ήταν τοποθετημένα δίπλα  στο σημείο φύτευσής τους) από τους εργαζόμενους του ΣΠΑΠ, τις υπηρεσίες Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη καθοδήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Αμαρουσίου και στελέχους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κ. Βασίλη Κόκκαλη.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στο συμπολίτης μας κ. Πέτρο Πατέλη, που με ερπυστριοφόρα οχήματα διευκόλυνε την προετοιμασία της δράσης. 
                       
Στους συμμετέχοντες προσφερόταν από το Σύνδεσμο φιάλες νερού, τσάι και μπάρες δημητριακών με την ευγενική χορηγία των εταιρειών ΒΙΚΟΣ, LIPTON και NESTLE αντίστοιχα.   
Στο έργο της αναδάσωσης συνέδραμαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και  ο Παντελής Τσιτσιμπάσης υπεύθυνος συντονισμού της δράσης και του γραφείου Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή με 6 οχήματα επανδρωμένα, το Δασαρχείο Πεντέλης με εκπρόσωπο τον Γεώργιο Λούτση, ο 9ος Σταθμός Πυροσβεστικού Σώματος Αμαρουσίου με δύο πυροσβεστικά οχήματα με επικεφαλής τον υποδιοικητή Γιώργο Βιτζιλαίο, η Τροχαία Αγίας Παρασκευής, το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης με επικεφαλής το Διοικητή Λάμπρο Κατσίφα, η Δημοτική Αστυνομία και το Ειδικό Σώμα του Δήμου Αμαρουσίου με 4 οχήματα.    


Στη δεντροφύτευση συμμετείχαν εθελοντές από τους Δήμους Αμαρουσίου, Πεύκης, Κηφισιάς, Βριλησσίων, Πεντέλης, Λυκόβρυσης, Αγίου Στεφάνου, Παλλήνης, Γέρακα, Ραφήνας, Πικερμίου, ʼνω Γλυφάδας, Κορυδαλλού κ.α.
Επίσης η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Διάσωσης Βαρυμπόμπης ( Ε.Ο.Δ.Δ.) με τον Πρόεδρο Ιωάννη Διονυσιώτη, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, το 2ο Γ.Ε.Λ. Γέρακα, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ραφήνας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Αμαρουσίου και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου.


Εκ μέρους της Διοίκησης του ΣΠΑΠ συμμετείχαν οι κ.κ.  Νίκος Παναγιώτου, Βλάσσης Σιώμος και Παναγιώτης Μπόλλας.
Παραβρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου και Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης και Νικόλαος Πέππας, Νέας Ιωνίας Φώτης Τσοπάνογλου, Πεύκης Γιώργος Λαζάνης, Βριλησσίων Αικατερίνη Χρυσιπούλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου,  Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Σμυρνής,Νικόλαος Αλεπούς, Πεντέλης Ιωάννης Ζώης, Κορυδαλλού Ιωάννης Δράκος και Νίκαιας-Ρέντη Νικόλαος Μονέος.
Επίσης ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος Σταθόπουλος, ο Διευθυντής του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) Βασίλης Νομικός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία»Απόστολος Αϊβαλιώτης, ο Πρόεδρος Συνταξιούχων Β. Ζώης, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Δημήτρης Κοσμίδης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο