200 φιάλες αίμα συγκεντρώθηκαν από την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία του Οργανισμού Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 56 ΚB |


Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη προσέλευση αιμοδοτών, ολοκληρώθηκε το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Υγείας Δήμου Αμαρουσίου σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η Δημοτική Τράπεζα Αίματος.
Η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το κινητό συνεργείο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» και σε αυτήν προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα 275 συμπολίτες μας αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, 200 από αυτούς έδωσαν αίμα, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Η προσέλευση ήταν αισθητά αυξημένη καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαν προσέλθει 180 εθελοντές αιμοδότες, από τους οποίους είχαν δώσει αίμα οι 120.

 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης σε δήλωση του αναφέρει: « Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί σε δράσεις που αναδεικνύουν σε ύψιστη αξία την κοινωνική προσφορά. Και η αιμοδοσία είναι η σημαντικότερη κοινωνική προσφορά. Δίνοντας λίγο από το αίμα μας χαρίζουμε ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία για τον αιμοδότη, που όμως μπορεί να σώσει ζωές. Ας δώσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας προσφέροντας την ελπίδα της ζωής, ενισχύοντας παράλληλα την Τράπεζα Αίματος, η οποία είναι χρήσιμη σε όποιον συμπολίτη μας χρειαστεί αίμα».

O Πρόεδρος του Οργανισμού Υγείας Κώστας Νταλούκας ανέφερε : «Η σημαντική επιτυχία της αιμοδοσίας που διοργανώθηκε οφείλεται καταρχήν στους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας , τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, αλλά και στη συνεργασία όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Η θετική συνεισφορά των Γραφείων Εθελοντισμού, Δημοσίων Σχέσεων , Επικοινωνίας και Τύπου και της Γραμμής Δημότη ήταν καθοριστική και αποδεικνύει στην πράξη ότι πίσω από κάθε επιτυχία   κρύβεται μόνον δουλειά και ομαδική προσπάθεια».

Μετάβαση στο περιεχόμενο